Böyle vahşet görülmedi, caretta carettanını ayağına taş bağlayıp ölüme terk ettiler

Ayağına taş bağlanarak denizin ortasında ölüme terkedilen caretta carettayı amatör balıkçıların dikkati kurtardı..

Böyle vahşet görülmedi, caretta carettanını ayağına taş bağlayıp ölüme terk ettiler
Böyle vahşet görülmedi, caretta carettanını ayağına taş bağlayıp ölüme terk ettiler

Kuşadası’ndaki Davutlar Plajı açıklarında avlanana amatör balıkçılar Haluk Turgut ve Ahmet Şahin deniz yüzeyine  yakın bir yerde su altında hareketlilik gördü. Tekne ile bölgeye giden amatör balıkçılar deniz seviyesinin bir metre altında su yüzeyine çıkmaya çalışan ve ayağına bir parke taşın bağlandığını gördüler.

CARTE CARETTAYI SON ANDA ÖLÜMDEN KURTARDILAR

Balıkçılar caretta carettayı  su yüzeyine çekerek nefes almasını sağladılar ardından yaklaşık 4 kg.  ağırlığındaki parke taşı ve ipini keserek carettayı kurtardılar. Yaşanan o anlar saniye saniye kameraya kaydedildi.

BUNU YAPANA İNSAN DEMEYE UTANIYORUZ

Balıkçılar durumu sahil güvenliği bildirerek suç duyurusunda bulundu.

Balıkçılar “Yumurtlamak için sahile çıkan bir caretta caretta insan demeye utandığımız kişi veya kişiler tarafından ayağına parke taş bağlanarak denize bırakılmış, carettada kurtulmak istedikçe derine doğru sürüklenmiş, bir süre daha suyun altında kalsaydı boğularak ölecekti, bunu yapmak insanlık vicdanına sığmaz “ dediler.