100 YILLIK YARIŞTA TAMAMI TÜRK EKİP İLK  KEZ YARIŞACAK

İngiltere’de düzenlenen ve  100. yılı kutlanan dünyanın en prestijli açık deniz yelken yarışlarından Rolex Fastnet Race’e, ilk kez tamamı Türklerden oluşan bir ekip ve TUR yelken numarası ile katılım sağlayacak. Yarış lideri Yiğit Eroğlu “Bu sadece bir yarış değil; bu, bir bayrağın, bir milletin ve bir inancın mücadelesi. Yüzyıllık bu tarihi yarışta ilk kez Türkiye’yi temsil etmek bizim için büyük bir gurur. Amacımız, genç yelkencilere ‘imkânsız yoktur’ duygusunu yaşatmak ve ülkemizi bu prestijli arenada hak ettiği yere taşımak” dedi.

100 YILLIK YARIŞTA TAMAMI TÜRK EKİP İLK  KEZ YARIŞACAK
100 YILLIK YARIŞTA TAMAMI TÜRK EKİP İLK  KEZ YARIŞACAK

26 Temmuz 2025’te, İngiltere'nin Cowes kentinden düzenlenecek yarışa, ilk kez Türk bayrağı bu ikonik rotada dalgalanacak.

695 MİLLİK PARKURDA MÜCADELE EDECEKLER

 Royal Ocean Racing Club (RORC) tarafından düzenlenen Rolex Fastnet Race, yelken dünyasının en zorlu etaplarından biri olarak biliniyor. Fastnet Kayalığı’nı dönerek Fransa'nın Cherbourg kentinde sona erecek 695 deniz millik bu zorlu rota, yelken dünyasının en taktiksel ve sert deniz koşullarına sahip etaplarından biri olarak biliniyor.

İLK TÜRK EKİBİ, İLK KATILIM, YÜZÜNCÜ YIL

Yarışa katılacak olan sekiz kişilik Türk ekibi, yelkeni hayatının merkezine koymuş, farklı mesleklerden gelen deneyimli denizcilerden oluşuyor. Ekip lideri ve dümenci Yiğit Eroğlu ‘nun liderliğinde yelkenciler Burak Bakar(Sigortacı) Nihat karataş (Havacılık Mühendisi) İlkee Şahin (Özel sektörde iş geliştirme müdürü), Yiğit Taban (Emlak Brokeri), Derin deniz Bınaroğlu (Üniversite öğrencisi), Hakan Karakaplan (Koç) ve Doğukan Kandemir (Gemi tasarımcısı) yarışmada ilk ke  tamamı Türk bir ekip ile Türkiye’yi temsil edecek.

AMAÇ: BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRMAK, GENÇLERE İLHAM VERMEK

Ekip adına açıklama yapan  Yiğit Eroğlu:“Bu sadece bir yarış değil; bu, bir bayrağın, bir milletin ve bir inancın mücadelesi. Yüzyıllık bu tarihi yarışta ilk kez Türkiye’yi temsil etmek bizim için büyük bir gurur. Amacımız, genç yelkencilere ‘imkânsız yoktur’ duygusunu yaşatmak ve ülkemizi bu prestijli arenada hak ettiği yere taşımak. Şu anda tamamen kendi imkânlarımızla bu büyük hedefin peşindeyiz. Ancak inanıyoruz ki bu yolculuk, bizimle aynı vizyonu ve heyecanı paylaşan markalar ve kurumlarla çok daha güçlü bir hale gelebilir. Türk bayrağını bu tarihi sahnede en iyi şekilde temsil etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu sadece bir spor mücadelesi değil; aynı zamanda inançla ve kararlılıkla yola çıkan Türk denizcilerinin uluslararası alandaki yerini sağlamlaştırma çabasıdır.” Diye konuştu.