Cennette kazık çakmaya sert tepki yarın eylem yapacaklar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Akdeniz foklarının barınma alanı olan Tilkicik koyunda bir şirket tarafından yapı istenen yat limanı için denizin içine kazıkların çakılmaya başlanması çevrecilerin sert tepkisine neden oldu. Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Yarın bölgede “Denize kazık çakamazsınız” eylem ve basın açıklaması yapacak.

Cennette kazık çakmaya sert tepki yarın eylem yapacaklar
Cennette kazık çakmaya sert tepki yarın eylem yapacaklar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Akdeniz foklarının barınma alanı olan Tilkiciik koyunda bir şirket tarafından yapı istenen yat limanı için denizin içine kazıkların çakılmaya başlanması çevrecilerin sert tepkisine neden oldu. Yapılan açıklamada şunlar denildi:

"Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), 18 Aralık Perşembe Günü Tilkicik Koyu/Yalıkavak’ta Saat 13.00’de, deniz içine kazıklar çakmak suretiyle hukuk dışı devam eden  inşaat çalışmalarını protesto eden  bir basın açıklaması yapacak.

“Bodrum İlçesi, Dirmil(Eski Gökçebel) Mahallesi mevkiinde United Bodrum Turizm A.Ş. tarafından kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında ve kıyı kenar çizgisinin kara tarafından yapılması planlanan Gökçebel Yat Limanı (Otel Dahil) Projesi ile ilgili olarak verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle yörede yaşayan yüze yakın yurttaş tarafından Muğla 4.İdare Mahkemesi’nde açılan ve halen devam eden dava sürecine  rağmen, yürütmeyi durdurma talebi ve yargılama sürecinden bağımsız olarak ÇED Olumlu kararına aykırı olan fiili faaliyetlere karşı ses çıkarmak üzere herkesi basın açıklamamıza çağırıyoruz”