Torba sahilinde otelin kapattı tel çitler kaldırıldı, eylem ertelendi

Torba sahilinde otelin kapattı tel çitler kaldırıldı, eylem ertelendi
Torba sahilinde otelin kapattı tel çitler kaldırıldı, eylem ertelendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde mavi bayraklı halka açık sahili tel çitlerle kapatan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet  Nuri Ersoy’a ait beş yıldızlı otelin önündeki tel çit ve kapı kaldırıldı, Bodrumluların yarın yapmayı planladığı “Sahiller Halkındır Halkın Kalacak” eylemi iptal edildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ki  mavi bayraklı Torba Koyu’nda Kütür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a ait otelin bulunduğu halka açık sahilin bulunduğu yerden denizin içine kadar ayaklarına beton dökülmüş tel çitlerle kapatılması Bodrumluların sert tepkisine neden olmuştu.

Yaklaşık üç yıldır sahillerde Sahiller Halkındır Halkın Kalacak eylemi ile sahil işgallerine yönelik eylem yapan Bodrumlular yarın öğle saatlerinde otelin bulunduğu alanda eylem kararı almıştı.

TEL ÇİT KALDIRILDI EYLEM İPTAL EDİLDİ

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi’nin yapacağı eylemin iptal edildiğini belirten Fezo Can Tüfekçi şunları söyledi:

“Bundan 5 gün önce (3 Aralık Salı) Torba Voyage Otel önündeki plajın geçişi tamamen kapatacak şekilde çitlerle kapatıldığını ve hatta çitlerin denizin 10 m. kadar içine değin devam ettiğini tespit ettik. Durumu kameralarla ve fotoğraflarla yerinde de tespitimiz sonrasında bu akıl dışı işgal hazırlığına ilişkin yarın için (09 Aralık Salı) suç mahallinde (Yani Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Voyage Otel önünde) eylem kararı almıştık. Biz bu kararı almışken yine bir gece yarısı operasyonu ile bahse konu çitlerin kaldırıldığını gördük. Doğal olarak çitleri koyanın da, kaldıranın da sahibi çıkmadı. Faili meçhul (Belli de olabilir) bir işgal girişimi muhtemelen bizlerin eylem hazırlığından dolayı yarım kalmış oldu. Bizlerde Bodrum Yurttaş İnisiyatifi olarak, yarın Torba-Voyage Otel önünde yapacağımız eylem kararımızı geriye aldık. Şunu da belirtmek isteriz. Bahse konu plajda yine kamusal alana yönelik işgal duyumlarımız mevcut. Bizler açısından işgalcinin makamının, mevkisinin, iktidar ve parasal gücünün en ufak bir anlamı, önemi yok. Çalışmalarımız devam etmektedir. Konuyla ilgili önemli gelişmeler olduğu takdirde bunu kamuoyuyla paylaşmayı sorumluluk ve görev olarak kabul ederiz” ifadelerini kullandı.