Sezon geldi halk plajlarında işgaller başladı...Gümüşlük’te Halk Plajına Tepki: “Kıyılar Parsel Parsel Kapatılıyor”
Gümüşlük’te bulunan halk plajında son günlerde yaşanan gelişmeler, bölge sakinleri ve tatilcilerin tepkisini çekti. Kumsal çevresinde yapılan çevirme ve sınırlandırma çalışmaları, “kıyılar halka kapatılıyor” endişesini gündeme getirdi.
“Halka Açık Alanlar Daralıyor”
İddiaya göre, sahil bandında bazı alanların çevrilerek kullanımın kısıtlanması, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Duruma tepki gösteren bölge sakinleri, “Parsel parsel halka açık yerlerin etrafı çevriliyor. Umarım beton dökülmez” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
Gümüşlük Kumsalı İçin Endişe
Özellikle yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte yoğunluk beklenen Gümüşlük Kumsalı’nda yaşanan bu gelişmelerin, hem yerel halkı hem de turizmi olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor. Vatandaşlar, kıyıların serbest ve ücretsiz kullanım hakkının korunmasını istiyor.
Yetkililere Çağrı
Bölge halkı, kıyıların herkesin ortak kullanım alanı olduğuna dikkat çekerek, yapılan uygulamaların incelenmesini ve kamu yararına aykırı bir durum varsa gerekli adımların atılmasını talep etti.
Gözler şimdi konuyla ilgili olarak yetkililerden gelecek açıklamalara çevrildi.





