Akbelen’de iş makineleri kabusu evlere 10 metre kadar yaklaştı köylü sokağa fırladı
Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Akbelen’de bugün YK Enerji A.Ş.ye ait dev iş makineleri köylülerin evlerine 10 metre kadar yanaşınca köylü sokağa fırladı. İkizköy Muhtarı Nejla Işık “Akbelen’de evlerimizin dibinde YK ENERJİ şirketi maden açmak için çalışmaya başladı. Yasa hukuk dinlemeden; yuvamıza, canımıza kast ederek yapılan bu çalışmayı acilen durdurun! Hayatımız canımız malımız tehlikede” dedi.
İkizköy Mahalle Muhtarı Nejla Işık Milas Kaymakamlığı ve Muğla Valiliği’ne seslenerek video yayınlayarak aciliyeti gözler önüne serdi. Işık “Pazar günü evlerimiz sarsıldı, korkuyla sokağa fırladık. YK Enerji’nin iş makineleri evlerimize 10 metre kadar yaklaştı. Olsaki yürütmeyi durdurma kararı almıştık ve bu kararda evlere 60 metreden fazla yaklaşmamaları gerekiyordu. Akbelen’de evlerimizin dibinde YK ENERJİ şirketi maden açmak için çalışmaya başladı. Yasa hukuk dinlemeden; yuvamıza, canımıza kast ederek yapılan bu çalışmayı acilen durdurun! Yasa ve hukuk dinlemeden yapılan buradaki talanı acilen durdurun” diye konuştu.
Köylülerin yoğun tepkisi üzerine iş makinesinin bölgeden uzaklaşmaya çalıştığı görüldü.
AKBELEN’DEN BAŞKA EVİMİZ YUVAMIZ YOK, ÖLÜNCEMİ SESİMİZİ DUYACAKLAR
Akbelen köylülerinden Aytaç Yakar ise “Şirketin ne yasa ne hukuk tanımadığını yıllardır söylüyoruz. Burada 40’a yakın ev var yaklaşık 250 kişi yaşıyoruz. Çoğumuz hasta ve yaşlı insanlarız, köyümüzü terk edip gidecek bir yerimiz Akbelen’den başka yuvamız yok. İçinde bulunduğumuz evler zaten daha önce YK Enerji’nin patlattığı dinamitler nedeniyle çatlamıştı.Şimidde dev iş makinelerin evlerin dibine kadar getirdiler, toprak çatlıyor yer sarsılıyor, korkarak evlerden fırladık, evler başımıza göçecek diye. Bu evler betonarme değil, yığma taştan yapılan evler en ufak bir sarsıntıda yıkılabilir, Can ve mal güvenliğimiz için birilerinin sesimizi duymasını istiyoruz. Ölüncemi sesimizi duyacaklar. Çıkmayacak kömür uğruna yasa ile yapamadıklarını dinamit ile iş makineleri ile yapıp bizi sindirmeye çalışıyorlar, direnmeye devam edeceğiz” diye konuştu.





