“Sokaklar Hepimizin” Etkinliğine Engelsiz Spor Katkısı

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen “Sokaklar Hepimizin” etkinliğine Turkuaz Paralimpik Spor Kulübü de sporcuları ve tandem bisikletleriyle katıldı. Kulüp, hafta boyunca görme engelli bireylerin spora ve kent yaşamına aktif katılımına dikkat çekti.

 “Sokaklar Hepimizin” Etkinliğine Engelsiz Spor Katkısı
 “Sokaklar Hepimizin” Etkinliğine Engelsiz Spor Katkısı

Turkuaz Paralimpik Spor Kulübü etkinlik alanına tandem bisikletlerinin yanı sıra goalball topu, B1 futbolda kullanılan zilli top, göz maskeleri ve görme engellilerin kullandığı satranç ekipmanlarıyla hazırlık yaptı. Kulüp, bu çalışmalarla görme engelli bireyleri farklı spor branşlarıyla tanıştırmayı ve yeni sporculara ulaşmayı hedefliyor.Kulüp sporcuları Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında daha önce düzenlenen bisiklet turuna da tandem bisikletlerle katılarak haftanın hareketlilik mesajına destek verdi.

 

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Muğla İl Temsilcisi aynı zamanda Turkuaz Paralimpik Spor Kulübü Başkanı Metin Erat, hareketliliğin yalnızca ulaşım anlamına gelmediğini belirterek, “Bir bireyin spor yapabilmesi, sosyal yaşama katılabilmesi ve kentin bir parçası olabilmesi de hareketliliğin içindedir. Sokaklar hepimizin, hareketlilik herkesin, spor da herkes içindir” dedi.