Muğla’da Tahta Kurusu Krizi: Başhekim "Yok" Demişti, İl Sağlık Müdürlüğü Belgeleriyle Ortaya Çıktı

Demokratik Sağlık Sen Anadolu Şubesi, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tahta kurusu sorununu belgeleriyle gündeme taşıdı. Hastane yönetiminin iddialarını yalanlayan sendika, İl Sağlık Müdürlüğü’nün resmî yazısının gerçeği gözler önüne serdiğini belirtti.

Thursday, Kasımember 5, 2026 - 17:46
0
Muğla’da Tahta Kurusu Krizi: Başhekim "Yok" Demişti, İl Sağlık Müdürlüğü Belgeleriyle Ortaya Çıktı

Geçtiğimiz haftalarda Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandığı iddia edilen tahta kurusu sorunu kamuoyunda tartışma yaratmış, hastane başhekimliği konuyu inkâr eden açıklamalarda bulunmuştu. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü’nün resmî yazısı, iddiaların doğru olduğunu kanıtladı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün Yazısı Gerçeği Ortaya Çıkardı

Demokratik Sağlık Sen Anadolu Şubesi’nin 28 Ekim 2026 tarihli ve 2026/33 sayılı resmî başvurusuna istinaden, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 Kasım 2026 tarihinde yanıt gönderildi.

Gönderilen resmî belgede;

  • Tahta kurusu görülen servislerin tek tek incelendiği,

  • İlgili odaların kapatılarak detaylı bir şekilde ilaçlandığı,

  • Mobilyaların değiştirildiği ve zeminlerin yenilendiği,

  • İlaçlama firmasına yönelik cezai işlem uygulandığı

açıkça yer aldı.

"Bütün Bu Çalışmalar Neden Yapıldı?"

Ortaya çıkan resmî belgelerin ardından sert bir açıklama yapan Demokratik Sağlık Sen Anadolu Şubesi, hastane yönetimine ve İl Sağlık Müdürü Akça’ya şu soruları yöneltti:

  • Sayın Başhekim, madem hastanede tahta kurusu yoktu; odaların kapatılması, mobilyaların değiştirilmesi ve zeminlerin yenilenmesi gibi bütün bu çalışmalar neden yapıldı? İl Sağlık Müdürlüğü de mi gerçeği görmüyor?

  • Sayın İl Sağlık Müdürü Akça; bu kadar ciddi bir halk sağlığı sorununda yalnızca süreci takip etmek yeterli midir? Hastane yönetiminin sorumluluğu araştırılmayacak mıdır?

  • Vatandaşların ve sağlık çalışanlarının tahta kurusunu evlerine taşıma korkusu yaşamasının hesabını kim verecek?

"Önceliğiniz İnsan Sağlığı Olmalı"

İl Sağlık Müdürü Akça’ya çağrıda bulunan sendika, önceliğin makamları korumak değil insan sağlığını korumak olması gerektiğini vurguladı. Açıklamada, sıradan bir personelin en küçük hatasında dahi üst üste uyarılar ve ültimatomlar verildiği hatırlatılarak, koca Muğla halkının sağlığını tehlikeye atan yetkililer hakkında ne gibi idari işlemler yapılacağının merak konusu olduğu ifade edildi.

Demokratik Sağlık Sen Anadolu Şubesi, konuyu kamuoyunun takdirine sunarak sorumlular hakkında acilen gerekli idari işlemlerin başlatılmasını beklediklerini kaydetti.

Editör

Editörümüz haberlerin doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde okuyuculara ulaştırılmasını sağlamak amacıyla büyük bir titizlikle çalışır. Editörlük kariyerinde edindiği deneyimler ve uzmanlık alanları, anterhaber.com'a değer katmaktadır. Hem yerel hem de ulusal düzeydeki gelişmeleri yakından takip eden Editör Kullanıcısı, derinlemesine analizler ve kapsamlı haber dosyalarıyla okuyuculara en doğru bilgiyi sunmayı hedefler.

Yorumlar (0)

User