Flamingo cennetini cehenneme çevirecek proje 4 bin konutluk proje Ağaoğlu’ndan Hacıosmanoğlu’na geçti

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan, Boğaziçi’ne 4 Bin Konutluk Proje’ye Muğlalılardan sert tepki “Sulak alanların sermaye yapılmasına izin vermeyeceğiz”

Flamingo cennetini cehenneme çevirecek proje 4 bin konutluk proje Ağaoğlu’ndan Hacıosmanoğlu’na geçti
Flamingo cennetini cehenneme çevirecek proje 4 bin konutluk proje Ağaoğlu’ndan Hacıosmanoğlu’na geçti

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Muğla’nın Milas ilçesinde kıyısına yapmak istediği 4 bin konutluk projeye Muğla Su İnisiyatifi sert tepki gösterdi. Hacıosmanoğlu’nun Ali Ağaoğlu’nun sürdürüdğü projeyi devir aldığı iddia edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi’ndeki koruma altındaki ve flamingoların barınma alanı olan Tuzla Sulak Alanı kıyısına yapmak istediği 4 bin konutluk projeye Muğla Su İnisiyatifi sert tepki gösterdi.

İnisiyatif bugün yaptığı yazılı açıklamada  “Muğla Su İnisiyatifi olarak suyun ticarileştirilmesine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Nasıl ki yaşam hakkı olan suyun termik santrallere tahsis edilmesine karşı mücadele ediyorsak; sulak alanlarımızın, sularımızın Hacıosmanoğlu'na sermaye yapılmasına da izin vermeyeceğiz.”

BU PİRİM DEĞİL RÜŞVETTİR, PROJEYE DAVA ÜSTÜNÜ DAVA AÇILMIŞTIR

Açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Prim değil rüşvet... TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu istifa etmelidir. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, katıldığı bir televizyon programında iş insanı Ali Ağaoğlu’nun Bodrum’daki inşaatını devraldıklarını belirterek, “4 bin tane villa yapacağız. Dünya Kupası’na katıldığımız takdirde bu evlerden futbolcularımıza vereceğiz,” demiştir.Ağaoğlu tarafından gündeme getirilen bu projeye neden olacağı ekolojik tahribat nedeni ile bölge halkı ve sivil toplum örgütleri tarafından yoğun olarak karşı çıkılmıştır. TMMOB ve MUÇEP tarafından açılan davada proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen 'ÇED Olumlu' kararı Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Ancak iptal kararından sonra ikinci kez başvurusu yapılan proje için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeniden 'ÇED Olumlu' kararı vermiştir. Muğla BŞB tarafından yeniden açılan yürütmeyi durdurma talepli iptal davası devam etmektedir” denildi.

 

FEDERASYON BAŞKANI İSTİFA ETMELİDİR

Açıklamanın devamında ise “Milas- Güllük Deltası üzerinde planlanan bu proje Bargilya Sulak Alanının hemen yanındadır ve planlanan bölge 2001 yılında IBA (Important Bird Area) tarafından korunması gereken bölge ilan edilmiştir. Bu proje ile sulak alanın tahrip edileceği bilirkişi raporu ile de ortaya konmuş ve yargı tarafından iptal edilmiştir. Diğer yandan bölgede suyun adil olmayan yönetimi nedeni ile zaten su kıtlığı yaşanırken bu proje ile 30 bin kişilik yeni bir tüketim yükü getirilecek ve su sorunu katlanarak artacaktır.

Söz konusu proje TFF'nin değil,  TFF başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kişisel projesidir ve Ali Ağaoğlu'nun gerçekleştiremediği projeyi satın alarak sürdürmek istemektedir. TFF Başkanı yapmayı planladığı villaların bir kısmını milli takım futbolcularına başarı primi olarak 'bağış' yapmayı teklif etmektedir.  Hacıosmanoğlu'nun bölge halkının ve yargının izin vermediği projenin yolunu açmak için 'milli duyguları' da işin içine sokarak yaptığı bu teklif ile devlet kurumlarına ve yargıya verdiği mesajlar açık bir rüşvet verme girişimidir. Bir devlet kurumunun yönetici konumundaki kişinin devlet memuru itibarını kullanarak kişisel zenginliğini arttırmak için böyle bir teklifte bulunabilmesi bu ülkenin yurttaşlarına yapılmış bir hakarettir, utanç vericidir.  İbrahim Hacıosmanoğlu derhal bulunduğu TFF başkanlığından istifa etmeli, hakkında devlet görevini suistimal etmesi nedeni ile idari ve hukuki işlem başlatılmalıdır” denildi.

SULAK ALANLARIN SERMAYE YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Muğla Su İnisiyatifi yazılı açıklamasını “Suyun ticarileştirilmesine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Nasıl ki yaşam hakkı olan suyun termik santrallere tahsis edilmesine karşı mücadele ediyorsak, sulak alanlarımızın, sularımızın Hacıosmanoğlu'na sermaye yapılmasına da izin vermeyeceğiz. “ sözleri ile bitirdi.

 Muğla Çevre Platformu, Muğla Su İnisiyatifi, TMMOB Bodrum ilçe koordinasyon grubu  Ağaoğlu’nun projesinin hayata geçirilmemesi için defalarca eylem yapmıştı, konuyu yargıya taşımıştı.