Bale Festivali’nde Carmina Burana yeni düzenlemesi ile hayran bıraktı
23.Uluslararası Bodrum Bale Festivali kapsamında Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından prömiyeri gerçekleştirilen "Carmina Burana", Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi'nde sanatseverlerle buluştu. İlk kez izleyici karşısına çıkan yeni prodüksiyon, etkileyici koreografisi ve güçlü görsel anlatımıyla festivalin en çok konuşulan yapımlarından biri oldu.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen festival kapsamında sahnelenen eser, Carl Orff'un ölümsüz müziğini çağdaş dansın güçlü anlatımıyla buluşturdu. A. Volkan Ersoy tarafından sahneye konulan yapım; A. Volkan Ersoy, G. Armağan Davran, Deniz Özaydın, Alper Marangoz, Ferhat Güneş, Özgür Adam İnanç, Kürşat Kılıç, Yağızhan Danış ve Didem Ertan'ın ortak koreografisiyle hayat buldu.
Kaderi, doğayı, aşkı ve insan yaşamının değişken döngüsünü dansın evrensel diliyle yorumlayan "Carmina Burana", geniş dansçı kadrosu ve çarpıcı görsel atmosferiyle Bodrum Kalesi'nin tarihi dokusuyla bütünleşti. Prömiyer temsilinde sanatseverlerden uzun süre alkış alan yapım, festival programına görkemli bir başlangıç yaptı.
3. Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 12 ve 13 Ağustos'ta Kosova Ulusal Balesi'nin "Boléro" ve "Correr o Fado" temsilleri ile, 16 ve 17 Ağustos'ta İstanbul Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu (MDTistanbul) tarafından sahnelenecek "PİNOKYO.EXE" gösterisiyle 17 Ağustos'a kadar Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi'nde sanatseverleri ağırlamayı sürdürecek.



