15 göçmen ölmüştü…Sakız adasındaki facianın sorumlusu Faslı göçmen kaçakçısı

Ege’deki Sakız (Chios) Adası yakınlarında dün sabaha karşı  batan teknede 15 kişinin ölümüne 25 kişinin yaralanmasına neden olan kaçakçının kurtulanlar arasında olan Faslı bir kişi olduğu açıklandı. Ada halkı ölen göçmenler anısına gece anma töreni düzenledi, batan tekneden 40’dan fazla kişinin olabileceği ifade edildi.

    15 göçmen ölmüştü…Sakız adasındaki facianın sorumlusu Faslı göçmen kaçakçısı
   15 göçmen ölmüştü…Sakız adasındaki facianın sorumlusu Faslı göçmen kaçakçısı

Sakız adası yakınlarında Yunanistan sahil güvenliğine ait bir bot ile çarpıştıktan sonra batan teknede bulunan 15 göçmen yaşamını yitirmiş çoğu çocuk 25 kişi yapılan operasyon ile kurtarılmıştı.

Faciada 2 Yunan sahil güvenlik görevliside yaralanmıştı.

Sakız adası yaşayanlarında büyük şok etkisi yaratan olayın ardından akşam saatlerinde adada ölen göçmenler anısına anma töreni düzenlendi.

GÖÇMEN KAÇAKÇISI FASLI ÇIKTI

Hamile iki göçmen kadının bebeklerini kaybettiği facianın sorumlusunun kurtulanlar arasında yer alan Faslı göçmen kaçakçısı olduğu ve sorgulanmak üzere gözaltına alındığı belirtildi.