Son seferine çıkan efsane süngerci Aksona Mehmet Bodrum'da Atatürk posterleri ile karşılandı.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve son süngerci olarak bilinen Aksona Mehmet (Mehmet Baş) isimsiz binlerce sünger avcısı için süngercilik yaşamının 60. Yılı anısına Kuzey Ege’de yaptığı son sünger avcılığından bugün akşam saatlerinde bir tekne dolusu süngerle döndü. Aksona Mehmet Bodrum limanında Atatürk posterleri ile karşılandı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan efsane süngerci 75 yaşındaki Aksona Mehmet lakaplı Mehmet Baş, süngercilik mesleğinin 60.yılında üç hafta önce binlerce isimsiz sünger avcısı anısına çıktığı Çanakkale seferinden bugün akşam saatlerinde avladığını bir tekne dolusu sünger ile geri döndü.
Aksona Mancorna isimli süngerci teknesi ve yanında oğlu kaptan Fatih Baş, Kaptan Mehmet Cengiz ve denizci Burak Göğercin ile birlikte son seferinden dönen Baş’ı Bodrum limanında ADD Bodrum Şubesi Başkanı Ümit Baltutan, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Tuna Altunkaya ve Bodrumlu denizciler Atatürk posterleri ile karşıladı..
ÜLKEMİN CENNET KIYILARINI BETONA ÇEVİRMİŞLER
Aksona Mehmet yaptığı açıklamada “Bugün isimsiz sünger avcılarına vefa borcumu ödedim.Artık 75 yaşındayım bu son dalışımı mavi derinliklerin isimsiz kahramanları sünger avcılarımız için yaptım. Kuzey Ege’de altı kez dalıp bu süngerleri çıkardım. Ancak gidişte ve gelişte gördümki sünger avcılarının başlattığı mavi yolculuk yapılan yerler betona gömülmüş içim sızladı. Denizlerimizi koylarımızı cennet kıyılarımızı koruyamadık betona teslim ettik. Atamızın bize emanet ettiği bu cennet denizlerimizi çok iyi korumamız ve gelecek nesillere bırakmamız gerek. Bunlar dünya mirası çünkü” dedi.
Aksona me Mehmet’in Balıkesir’in Ayvalık- Enez ilçeleri arasında yapacağı son sünger dalışı için Bodrum limanından düzenlenen uğurlamaya Denizciler Derneği Başkanı Tuna Altunkaya ile Bodrumlu kaptanlar yalnız bırakmadı.