BODRUM GÜNDOĞAN, FARİLYA VE KÜÇÜKBÜK MAHALLELERİ REVİZYON VE İLAVE NAZIM İMAR PLANI ASKIYA ÇIKTI

Yalıkavak-Gündoğan-Göltürkbükü Turizm merkezi kapsamında Muğla İli, Bodrum ilçesi, Gündoğan, Farilya ve Küçükbük Mahalleleri Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün 25.09.25 tarih 7175709 sayılı yazısı kapsamında onaylanarak 30 gün süre ile (03.10.2025-02.11.2025) askıya çıkarıldı.

BODRUM GÜNDOĞAN, FARİLYA VE KÜÇÜKBÜK MAHALLELERİ REVİZYON VE İLAVE NAZIM İMAR PLANI ASKIYA ÇIKTI
BODRUM GÜNDOĞAN, FARİLYA VE KÜÇÜKBÜK MAHALLELERİ REVİZYON VE İLAVE NAZIM İMAR PLANI ASKIYA ÇIKTI

Yapılan açıklamada şunlar belirtildi.
?Muğla ili, Bodrum ilçesi, Gündoğan, Farilya, Küçükbük Mahalleleri Revizyon ve İlave İmar Planı’nın amacı; bu mahallelerde “Yalıkavak-Gündoğan-Göltürkbükü Turizm Merkezi” kapsamında kalan ve çeşitli zamanlarda imar planı ve mevzii imar planı niteliğinde parçacıl olarak planlı alanlar ile üst ölçekli planlarda kullanım kararları ve koşulları getirilmiş alanların güncel mevzuat kapsamında bütüncül olarak planlanmasıdır.
?Söz konusu planlama çalışmasında Gündoğan, Farilya ve Küçükbük mahallelerini kapsayan yürürlükteki imar planlarının ve ilave alanların, güncel kurum görüşleri ve yenilenen 22A kadastro verilerinin aktarılmasıyla imar uygulanmasındaki problemlerin çözülmesi ve söz konusu planların değişen mevzuatlar kapsamında revize edilmesi hedeflenmiştir. İmar Planı teklifi, bu doğrultuda 3194 sayılı “İmar Kanunu” ve 2634 sayılı “Turizmi Teşvik Kanunu” uyarınca hazırlanmıştır.

?Herhangi bir hak kaybı veya mağduriyet yaşamamanız adına parselinizi kontrol edebilir, bizimle iletişime geçebilirsiniz.