Kürek Sörfüyle Açıldılar, Dalgalara Teslim Oldular: 2 Kişi Ölümden Döndü
Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında kürek sörfü (SUP) ile denize açılan iki kişi, kuvvetli rüzgarın etkisiyle kıyıdan uzaklaşarak sürüklenince saatler süren korku dolu anlar yaşadı. Yaklaşık dört saat boyunca dalgalarla mücadele eden iki kişi, Sahil Güvenlik ekiplerinin operasyonuyla kurtarıldı.
Kuşadası açıklarında kürek sörfü yaparken rüzgar ve akıntıya kapılarak sürüklenen iki kişinin yardım çağrısında bulunması üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı alarma geçti. Bölgeye kısa sürede Sahil Güvenlik Dalış Timi (DEGAK-14) sevk edildi.
Ekiplerin denizde yürüttüğü arama ve kurtarma çalışması sonucunda, uzun süre dalgalarla mücadele eden iki kişi sağ olarak bulunarak güvenli şekilde karaya çıkarıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Rüzgarlı Havalarda Uyarılara Uyun
Yetkililer, özellikle yaz aylarında artan rüzgar nedeniyle kürek sörfü, kano ve benzeri ekipmanlarla denize açılacak vatandaşların hava tahminlerini mutlaka takip etmeleri, can yeleği kullanmaları ve kıyıdan fazla uzaklaşmamaları gerektiğini vurguladı.
Son günlerde Ege kıyılarında etkili olan kuvvetli rüzgar ve akıntılar nedeniyle çok sayıda kurtarma operasyonu gerçekleştirildiğine dikkat çeken Sahil Güvenlik yetkilileri, denizde yaşanabilecek olası tehlikelere karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi



