Kraliyet Ailesi’nde Ege’de ki sekiz haftalık TATİL KRİZİ…

Hollanda kral ve kraliçesinin Ege Denizi’ndeki sekiz haftalık tatili ülkede olay oldu, kraliyet ailesinin tatili sert eleştirilere neden oldu. Kraliyet ailesinin daha öncede uzun tatilleri nedeniyle sert eleştirilerin ardından ülkelerine dönerek kamuoyundan özür diledikleri belirtildi.  

Kraliyet Ailesi’nde Ege’de ki sekiz haftalık TATİL KRİZİ…
Kraliyet Ailesi’nde Ege’de ki sekiz haftalık TATİL KRİZİ…
Hollanda Kralı Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima’nın Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki Argoles kenti yakınlarındaki Kranidi semtindeki lüks villalarında sekiz haftalık tatil yapmaları ülkeyi ayağa kaldırdı.
Hollanda basını Willem ve Maxima'nın tatilini diğer kraliyet aileleriyle karşılaştırdı. Story dergisi birkaç gün önce Hollandalı kraliyet ailesinin yaz tatillerini diğer Avrupa kraliyet aileleriyle nasıl geçirdiklerini karşılaştırdı.

KRALİYET AİLELERİNİN TATİLLERİ
İspanya Kralı Felipe ve Kraliçe Letizia Mallorca'da. İsveç Kralı Carl Gustaf ve Kraliçe Silvia, İsveç'in Öland adasında tatilini geçirirken Norveç Kralı Harald ve Kraliçe Sonja her yıl yazlık vilları Oscarhall'da tatil yapıyor. Danimarka Kralı Frederik ve Mary ise yaz tatillerini Marseliborg Sarayı'nda veya Graasten'de geçiriyor. Haberde "Monako Prensi Albert, sarayına yakın, arabayla 20 dakikadan kısa mesafedeki yazlık konutu Rock of Ages'ta yaşıyor. Birleşik Krallık Kralı Charles ve Camilla, İskoçya'daki Balmoral Kalesi'ni tercih ediyor" denildi.
Dergi, Kral Willem ve Kraliçe Maxima;mso-spacerun:yes'> gerektiğini açık açık ifade etti. Ancak yayına göre, kraliyet çifti üç kızları Prenses Amalia, Alexia ve Ariane ile birlikte Yunanistan'da sekiz haftalık tatil yaptı.
Hollanda Kralı Willem-Alexander ve Kraliçe Maxima’nın kızları Prenses Amalia, Alexia ve Ariane Ege’deki sekiz haftalık tatili için Kraliyet uzmanı ve Story dergisine yazan  Justine Marcella, sert bir üslupla şunları söyledi: "Avrupalı kraliyet ailesinden kesinlikle bir iki şey öğrenebilirler. Onların Zeeland, Limburg veya Terschelling'de tatil yaptığını görmek isterim - çünkü Hollanda çok güzel! Gerçi bunu asla yapacaklarını sanmıyorum. Anonimliği ve güvenliği tercih ediyorlar. Diğer kraliyet üyelerinin kendi ülkelerinde tatil yapmaları, bizim kraliyet çiftimizden daha az 'sofistike' olmalarından kaynaklanıyor olabilir." İfadelerini kullandı.
BİRKAÇ HAFTA TATİL YETERLİ OLURDU
Gazeteci  Jerome Snell de "Çok fazla aktivitenin olduğu küçük bir ülkeyiz, bu yüzden uzun tatil doğru değil. Ancak, Kral Willem ve Kraliçe Maxima'nın bisikletle çekilmiş fotoğraflarını görmeyi çok isterim. Haftalarca kalmaları gerekmiyor, üç günlük veya birkaç hafta içi tatil bile yeterli olurdu."
KRALİYET AİLESİ DAHA ÖNCEDE ELEŞTİRİLDİ
DAHA ÖNCEDE AYNI HATAYA DÜŞTÜLER ÖZÜR DİLEDİLER
Ancak, Yunanistan'daki kır evlerinde geçirdikleri sürenin kamuoyunda tartışma yaratması ilk kez olmuyor. Ekim 2020'de, koronavirüs pandemisinin zirve yaptığı dönemde, kraliyet çifti, Hollanda hükümetinin uluslararası seyahatlerden kaçınma yönünde yönergeler yayınladığı bir dönemde Kranidi'deki villalarına seyahat ettikleri için eleştirilerin hedefi olmuştu.
Bunun üzerine gelen tepkiler üzerine kraliyet çifti erkenden Hollanda'ya döndü ve video aracılığıyla kamuoyundan özür dileyerek seyahatlerini "çok pervasızca" olarak nitelendirdi.

HOLLANDA KRALİYET ÇİFTİNİN KRANİDİ'DEKİ VİLLASI
Ege Denizi'nin panoramik manzarasına sahip 4.000 metrekarelik bir alana inşa edilen villa, Nicolas de Gres ve Tatiana'nın 2010 yılında evlendiği Spetses adasının yakınında yer alıyor.