Bodrum’un turistik sokaklarında izmarit kirliğine dikkat çektiler
Muğla’nın Bodrum ilçesindeki turistik cadde ve sokaklarına atılan sigara izmaritlerine dikkat çekmek ve izmaritlerin yere atılmaması için farkındalık yaratmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaptığı gönüllü çevre etkinlikleri ve temizlikleri ile dikkat çeken Missgibi 1 Bodrum grubu ilçenin turistik cadde ve sokaklarından dünyaca ünlü Barlar Sokağı (Cumhuriyet Caddesi), Kale Caddesi ve Hilim Uran Meydanı’nda yere atılan sigara izmaritlerinin çevreye ve insan sağlığına verdiği zarar anlatmak için etkinlik düzenledi.
Bodrum Kent Konseyi, Doğa Sporları Kulübü üyelerinin de destek verdiği etkinlikte gönüllüler, boş bidonlara topladıkları sigara izmaritlerini koyarak, dikkat çekti. Ayrıca sigara izmaritlerinden yapılan çeşitli görseller ile kirliliğin ne kadar önemli olabileceğine dikkat çekildi. 'Bir sigara izmariti atılsa bile küçük bir izmarit'ten ne olacak' denilmemesi istendi. Sigara izmaritlerinin çevreye, hem görsel, hem kimyasal zararları olduğu ifade edildi. Özellikle yağmur suyu kanallarında atılan izmaritler çevreye ve denizlere zarar verdiği anlatıldı.
Etkinlik sonunda eski boya kutularının üstüne yapılan boyama çalışmalarından sonra, boya kutularının plajda sigara izmaritlerinin atılması amacıyla kül tablaları şeklinde oluşturulması için Kumbahçe plajına yerleştirildi.