Bodrum Mandalin festivalinde ücretsiz mandalin dağıtılacak, üretici dertli “Mandalin para etmez oldu”
Bodrum Mandalin Festivaline hazır

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yarın düzenlenecek olan Mandalin Festivali öncesinde bahçelerde 50 ton hasat yapıldı. Hasadı yapılan mandalinler festivalde ücretsiz dağıtılırken üreticiler hasatta “Mandalin para etmez oldu” diye ret yandı.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde üreticiye destek olmak ve Bodrum mandalinine sahip çıkmak için Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Bitez, Müskebi, Dereköy, Bahçelievler, Gümüşlük ve Yalıkavak mahallelerinde bulunan 37 üreticiden 50 ton Bodrum mandalini satın alınarak festival hazırlıkları tamamlandı..
Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, festivalde dağıtımı yapılacak mandalinlerin hasadına katılarak üreticilerle bahçelerinde bir araya geldi.
Satın alınan mandalinlerin 20 tonu Bodrum Mandalin Festivalinde, 20 tonu kent meydanlarında, 10 tonu ise muhtarlar aracılığıyla vatandaşlarla buluşacak.
FESTİVALDE ÜCRETSİZ MANDALİN DAĞITILACAK
Bahçelievler Mahallesinde bulunan mandalin bahçelerindeki hasada katılan Tamer Mandalinci, Sevilay Yağlıdere ve ailesi ile gerçekleştirdiği hasadın ardından, “Bodrum’un farklı üreticilerinden, yerel üreticilerinden 50 ton Bodrum mandalini hasat ediyoruz. Bodrum mandalininin 20 tonunu pazar günü gerçekleştireceğimiz festivalimizde halkımıza ücretsiz sunacağız. Geri kalan 20 tonunu Bodrum’un mahallelerinde, meydanlarında yine halkımıza ücretsiz dağıtacağız. Kalan 10 tonunu ise muhtarlarımız aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine, talep eden vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırıyor olacağız. ” konukları 15 Aralık Pazar günü (Yarın) Bitez’de gerçekleşecek Bodrum Mandalin Festivaline davet etti.
MANDALİN PARA ETMEZ OLDU
Bitezli mandalin üreticisi Halil İbrahim Dumanlı ise şunları dile getirdi: