Yalıkavak denizinden bunlar çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı turistik Yalıkavak Mahallesi koyunda dalgıçların  yaptaığı deniz dibi temizliğinde 161 kg. atık çıkarıldı.

Yalıkavak denizinden bunlar çıktı
Yalıkavak denizinden bunlar çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dalgıçlar tarafından "Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla geleneksel olarak düzenlenen  deniz dibi temizliği turistik Yalıkavak koyunda yapıldı.

Yalıkavak mahalle muhtarı Ali Çınar ve dalgıçların katıldığı temizlikte 2 saat içerisinde 161 kilogram atık çıkarıldı. Atılar arasında bulunan otomobil lastikleri, pet ve kutu şişeler, tabak tencereler dikkat çekti.

Çıkarılan atıklar Yalıkavak Belediye Kafe önünde sergilendi ve ardından geri dönüşümü yapılmak üzere 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine götürüldü.

Yalıkavak Mahalle Muhtarı Ali Çınar, "Denizlerimiz gerçekten halkımız tarafından kirletiliyor. Denizden çıkan bu şişeler, tenekeler gerçekten çok üzücü. Vatandaşlarımızı buradan uyarmak istiyorum; denizlerimizi temiz tutalım. Denizler hepimizin. Lütfen denize hiçbir şekilde çöp, şişe, teneke atmayalım çünkü bu hepimizin zararına oluyor." dedi.

Deniz Dibi Temizliğinin 8. etabı 2 Temmuz Çarşamba günü Gündoğan sahilinde devam edecek.