Türkan Saylan’ın Bodrumlu çocukları yarım asırdır mutlu

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi'nin geleneksel hale gelen Yaz Etkinlikleri'nin 25'incisi başladı. Bu yıl da çocukların yaz tatilini eğlenerek öğrenmeleri amacıyla hazırlanan program, 7-31 Temmuz 2026 tarihleri arasında Turgutreis Darius Geransar Etkinlik Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Türkan Saylan’ın Bodrumlu çocukları yarım asırdır mutlu
Türkan Saylan’ın Bodrumlu çocukları yarım asırdır mutlu

1992 yılında kurulan ve bugün 316 üyesiyle faaliyetlerini sürdüren ÇYDD Bodrum Şubesi, eğitim alanındaki çalışmalarını bu yıl da yaz etkinlikleriyle sürdürüyor.

Çocuklar atölyelerde hem öğrenecek hem eğlenecek

Etkinlik kapsamında 10-13 yaş grubundaki çocuklar; drama, el becerileri, müzik, Çıtır Felsefe, öykü ve iletişim atölyelerinde bir araya geliyor. Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 10.00-13.45 saatleri arasında düzenlenen programda ayrıca belgesel ve film gösterimleri ile farklı alanlardan konuk konuşmacılar da yer alıyor.

Yaklaşık 20 kişilik gönüllü ekip ve atölye sorumlularının görev aldığı etkinlikler, özellikle Turgutreis bölgesindeki çocuklara yönelik olarak planlandı.

"Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunuyoruz"

ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Ülker Türker, yaz etkinliklerinin yalnızca bir tatil programı olmadığını, çocukların kişisel gelişimine katkı sağlayan önemli bir eğitim çalışması olduğunu belirtti.

Türker, eğitimde fırsat eşitliğini yakalayamayan çocuk ve gençlere yalnızca burs desteği vermekle kalmadıklarını, sosyal ve kültürel gelişimlerini destekleyen etkinliklerle de yanlarında olduklarını ifade etti.

"Türkan Saylan'ın ışığını yaşatıyoruz"

Etkinliklerin gönüllülük esasıyla büyük bir özveriyle yürütüldüğünü vurgulayan Türker, ÇYDD'nin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan'ın, "Eğer bir yerlerde bilime, demokrasiye, barışa, aydınlığa aç bir çocuk senin ışığını bekliyorsa sönmeye hakkın yoktur. Işıyacaksın." sözünü hatırlattı.