Bugun...



MUĞLA BÜYÜKŞEHİR’DE İSTİFA DEPREMİ: 110 İŞÇİ İSTİFA ETTİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi işçilerinden 110 kişinin istifa ettiği açıklandı. Konuyu araştıran gazeteci Ersin Turan açıklama yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 27-02-2023 20:08

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR’DE İSTİFA DEPREMİ: 110 İŞÇİ İSTİFA ETTİ

Haber48 köşe yazarı, gazeteci Ersin Turan’a ulaşan Muğla Büyükşehir Belediyesi işçileri, 2023 maaşlarındaki zam farklarının, ilçe belediyelerdeki işçi zamlarının altında kalmasından dert yandı. Daha önce işçilerin sesi olabilmek adına sosyal medya hesabından “Verin işçilerin hakkını” diye paylaşımlar yapan Ersin Turan, işçilerin sesini duyurabilmek için mücadelesini sürdürüyor.

 

İSTİFALARIN ÇOĞU MUSKİ’DEN

Edinilen bilgiye göre Muğla Büyüşehir Belediyesi’nin şirketi plan MUBEB’e bağlı taşeran işçilerin büyük çoğunluğu MUSKİ’den olmak üzere 110 kişi istifa etti. 

İşçiler ilçe belediyelerindeki maaşların 12 bin 500 ile 15 bin arasında değiştiğini, kendilerine ise 10 bin 500 tl verdiklerini ifade etti. 

 

İSTİFALAR ARTACAK

İşçilerden biri, “Değerimiz bu kadarmış. İstifalar artacak çoğu arkadaşlar EYT yi bekliyor.  Bizim içimizde kalifiye operatör arkadaşlar çoğunlukta. Bu parayı dışarıda çalışsak daha fazlasını alırız. En azından çalışma saatlerimizde belli olmuş olur’’ şeklinde konuştu. 

Gazeteci Turan ise belediyeye ilişkin yaptığı çağrıda “’Birlikte başaracağız’’ ve “Hepimiz biriz’’ sloganlarını hatırlattı. Seçimlerin de yaklaştığının altını çizen Turan, bu kadar işçinin istifa edip belediyeye küsmesinin ne gibi eksiler getireceğinin de değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.




Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI