Bugun...



TÜRSAB’lı Demir “Bodrum kendi hikayesini yaratmalı” dedi ciddi uyarılarda bulundu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün basın açıklaması yapan TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Mustafa Demir turizm sezonu başında ciddi uyarılarda bulundu. Yıllardır Bodrum markasını kullanarak turizmde bir yere gelinmediğin belirterek “Bodrum tarih, doğa, gastronomi, spor ve benzer turizm değerlerinin hepsine sahip ancak gerek pahalılık ve gerekse bunların hikayesinin yaratılıp tanıtılamaması ilçenin turizm potansiyelini olumsuz etkiliyor” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-04-2024 15:56:32 Tarih: 22-04-2024 15:50

TÜRSAB’lı Demir “Bodrum kendi hikayesini yaratmalı” dedi ciddi uyarılarda bulundu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kısa bir süre önce TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanlığı’na seçilen Mustafa Demir bugün yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sezon öncesi turizm değerlendirme toplantısı yaptı.

BODRUM’DA HERŞEY VAR TANITIM VE ORGANİZASYON YOK

Mustafa Demir yıllardır Bodrum markasını kullanarak turizmde bir yere gelinmediğini belirterek “Bodrum tarih, doğa, gastronomi, spor ve benzer turizm değerlerinin hepsine sahip ancak gerek pahalılık ve gerekse bunların hikayesinin yaratılıp tanıtılamaması ilçenin turizm potansiyelini olumsuz etkiliyor. Bununla birlikte Bodrum’da fiyat denetiminin yapılmaması bazı aşır fiyatlar nedeniyle Türk turist bile Yunan adalarını tercih eder oldu. Geçen yıl bayramda Yunan adalarına giden Türk turist sayısı 6 bin iken bu rakam bu bayramda 20 bin oldu. Elimizdeki Türk turisti bile komşuya kaptırmaya başladık” dedi.

MİLAS BODRUM HAVALİMANI 12 AY AÇIK OLMALI BODURM DAHA İYİ TANITILMALI

Uluslar arası Milas Bodrum Havalimanı’nın kış aylarında kapalı olduğun belirten Demir “Bir uluslar arası hava limanı kuş aylarında kapalı olmamalı. Milas – Bodrum Havalimanı’na bir Çomakdağ Yörük kadın maketi koymak için bile altı aydır uğraşıyoruz. Ufak problemlerin çözümü büyük tanıtım desteği sağlayacaktır. Milas – Bodrum havalimanımız turistin ülkeye ilk ve son  ayak bastığı nokta olması nedeniyle, tanıtımda büyük rol oynamaktadır. Dünya standartlarında değil, daha üzerinde olmak mecburiyetindedir. Turiste daha rahat ve kaliteli hizmet verme konusunda  havalimanı işletmecisinden destek bekliyoruz. Çünkü yılın 12 ayı Bodrum’a gelecek turiste yetecek değerlerimiz var. Gastronomi, tarih, arkeoloji, kültür, spor, mavi yolculuk yılın 12 ayı yapılabilir önemli olan bunların hikayesinin yaratılması ve çok iyi tanıtılması. Bu nedenle STK ve kurumların organize biçimde Bodrum’un değerlerini hikayelerini çok iyi anlatmalı ve tanıtımını yapmalı. ,” dedi.

VİSİT BODRUM AKTİF OLARAK KULLANILMALI

Demir 15 Kasım 2025 tarihinde  Bodruma 3 destinasyondan direkt uçak seferi başlatma hazırlıklarının son aşamaya geldiğin belirterek “ Havalimanı ,tanıtma vakfı, kalkınma ajansı ve ticaret odalarından destek bekliyoruz. Visit Bodrum  aracılığı ile uluslarası standartlarda, bölgedeki aktivite, spor müsabakaları, festival ve gösterilerin minimum 12 ay önceden planlanıp yurt içi ve yurtdışına tanıtılmasında en büyük rolü üstlenecek yapıdır. Yeni dönemde Botav bu platformu daha aktif kullanmalı. Bodrum markasını daha üst noktalara taşıyacak yeni hikayelere ihtiyacımız var.Kurumlar arası iletişimi artırarak Bodruma zarar veren yapılarla daha aktif mücadele edeceğiz.Şikayet etmeyeceğiz, çözüm önerisi getireceğiz.Meli, malı,yok. Planlama, projelendirme ve tarih vererek gerçekleştirme zamanı geldi artık.Bodrumun bilinen değerleri korunarak, yeni ürünler ekleyeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yaşar ANTER / BODRUM

Görüntü linki: https://we.tl/t-cd09vD2LSD

 
 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI