Göçmen  botu battı arama kurtarma çalışması başlatıldı

Batan lastik bottaki göçmenlerin bulunması için arama kurtarma çalışması başlatıldı. 17 göçmen kurtarıldı 1 göçmenin cesedine ulaşıldı.Kayıp göçmeni bulma çalışmaları devam ediyor

Göçmen  botu battı arama kurtarma çalışması başlatıldı
Göçmen  botu battı arama kurtarma çalışması başlatıldı

İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında batan lastik bottaki göçmenlerin bulunması için arama kurtarma çalışması başlatıldı

Konu ile ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığı internet sayfasından açıklama yaptı.

25 Kasım 2025 tarihinde saat 23.44’te, İzmir ili Karaburun ilçesi açıklarında içerisinde bir grup düzensiz göçmen bulunan lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği ve yardım talebinde bulunduğu bilgisinin alınması üzerine bölgeye derhal 1 Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-109), 4 Sahil Güvenlik Botu (TCSG-912, KB-41, KB-117, KB-4507) ve 1 Sahil Güvenlik Helikopteri (TCSG-513) sevk edilmiştir.


Bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik unsurları tarafından başlatılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde yarı batık halde tespit edilen lastik bot üzerinde ve deniz yüzeyinde bulunan 17 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarılmış, 1 düzensiz göçmenin ise cansız bedenine ulaşılmıştır.


Kurtarılan düzensiz göçmenlerden edinilen bilgiler doğrultusunda kayıp olduğu değerlendirilen 1 düzensiz göçmenin bulunması maksadıyla bölgede başlatılan arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir.