DEŞTİN’DE DOĞA, MÜZİK VE KÜLTÜR BULUŞMASI 5. DEŞTİN ÇEVRE VE DOĞAL YAŞAM FESTİVALİ 3 EKİM’DE
Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Deştin Mahallesi’nde bu yıl 5’incisi düzenlenecek Deştin Çevre ve Doğal Yaşam Festivali, 3 Ekim 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. “Deştin’in doğal güzelliklerinde buluşalım” sloganıyla düzenlenen festivalde doğa, müzik ve yöresel kültür bir araya gelecek.
Festival kapsamında gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Program, saat 11.00’de kortej yürüyüşü ile başlayacak. Saat 13.00’te açılış konuşmalarının ardından müzik dinletileri ve yöresel etkinlikler gerçekleştirilecek.
KADIN FOLKLOR EKİBİ VE ARZU GÖK SAHNEDE
Festival programında Davul-Zurna, Selçuk Girgin ve arkadaşları ile Karauzun İnce Saz Ekibi müzik dinletileriyle yer alacak.
Saat 14.00-16.00 arasında yemek ikramı yapılırken, saat 16.15’te Yatağan Belediyesi Kadın Folklor Ekibi sahne alacak.
Festivalin akşam bölümünde ise sanatçı Arzu Gök konser verecek. Konserin 20.30-22.30 saatleri arasında gerçekleşeceği belirtildi.
Etkinlikte doğaya, yaşam alanlarına ve yöresel kültüre sahip çıkılması mesajı verilirken, yurttaşlar 3 Ekim’de Deştin’de düzenlenecek festivale davet edildi.
FESTİVAL PROGRAMI
- 11.00: Kortej yürüyüşü
- 13.00: Açılış konuşmaları
- 14.00-20.00: Müzik dinletileri
- 14.00-16.00: Yemek ikramı
- 16.15: Yatağan Belediyesi Kadın Folklor Ekibi
- 20.30-22.30: Arzu Gök konseri
Festival; Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan Belediyesi, Deştin Çevre Platformu ve MÜÇEP Menteşe Meclisi katkılarıyla düzenleniyor.



