Bodrum’da yüzlerce zeytin ağacı kül oldu büyük korku yaşandı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde akşam saatlerinde çıkan yangında yüzlerce zeytin ağacı kül oldu, alevler Mumcular Cezaevi ve sanayi sitesine yönelince büyük korku yaşandı, vatandaş ve ekipler yangını önlemek için yoğun mücadele verdi.

Bodrum’da yüzlerce zeytin ağacı kül oldu büyük korku yaşandı
Bodrum’da yüzlerce zeytin ağacı kül oldu büyük korku yaşandı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular mahallesinde yol kenarından çıkan ve rüzgarın etkisi ile büyük bir hızla yayılan yangın zeytinlik tarım arazilerinde etkili oldu.. Alevlerin Mumcular Cezaevi ile yakınındaki Sanayi Sitesi’ ‘ne yönelmesi ile sanayide çalışan işçiler ustalar vatandaşlar yangın tüpleri ve hortumlarla yangına müdahale etit. Jandarma güçleri cezaevi ve site etrafında geniş güvenlik önlemi aldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 9 arazöz 3 helikopter 2 uçak ve 60 orman işçisi yangına müdahale ederken  yangında yüzlerce zeytin kül oldu, zarar gördü. Bodrum- Mazı Köyü yolu trafiğe kapatıldı.

Yaklaşık iki saatte kontrol altına alınabiline yangının yol kenarından atılan bir sigara izmaritinden çıkmış olabileceğini belirten sanayi esnafı Atilla Kahvecioğlu “Sanayideydik birden dumanlar ve alevler  çıktı , hızla tarlalarda yayıldı, Bizde yangını söndürmeye koştuk ama bölgede çok rüzgar vardı, büyük bir felaket önlendi” diye konuştu.

Jandarma yangın ile ilgili soruşturma başlattı.