Bodrum’da aynı gruba ait otellerde çalışan onlarca işçi, iki aydır maaşlarının ödenmediğini belirterek eylem başlattı. Kapatılan otelin önünde toplanan işçiler, “Hakkımızı almadan buradan gitmeyeceğiz” dedi.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde turizm sezonunun sonuna yaklaşılırken maaşlarını alamayan otel çalışanları eyleme geçti. Akyarlar ve Gümbet mahallelerinde faaliyet gösteren aynı gruba ait otellerde çalışan işçiler, yaklaşık iki aydır ücretlerinin ödenmediğini belirterek basın açıklaması yaptı.
KAPATILAN OTELE YERLEŞTİLER MAAŞLARINI BEKLEDİLER
Yaklaşık 70 işçiden bir bölümü yaklaşık 10 gün önce kapatılan Akyarlar’daki tesisin önünde bir araya geldi. Çalışanlar, iki aylık maaş alacaklarının bulunduğunu ve ödeme yapılıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.
“CEBİMİZDE PARA YOK, GİDEMİYORUZ”
İşçiler adına açıklama yapan Bilgin Gür, yaklaşık iki aydır ücretlerini alamadıklarını belirterek, sürekli ödeme sözü verilmesine rağmen paralarının yatırılmadığını söyledi.
Gür, yalnızca söz konusu otelde 45-50 civarında çalışanın mağdur olduğunu, diğer tesislerde çalışanların da benzer durumda bulunduğunu ifade etti.
OTEL 14 EYLÜL’DE KAPATILDI
İşçilerin açıklamasına göre Akyarlar’daki tesis 14 Eylül'den bu yana kapalı durumda.
Çalışanlar, kapanma öncesindeki dönemde otelde çeşitli sorunlar yaşandığını, malzeme tedarikinde sıkıntılar bulunduğunu ve elektriklerin kesilmesinin ardından müşterilerin tesisten ayrıldığını ileri sürdü.
İşçiler, sezon boyunca emeklerinin karşılığı olan ücretleri alamadan ortada kaldıklarını belirterek alacaklarının ödenmesini istiyor.
SENDİKADAN: “BİZ SADECE HAKKIMIZI İSTİYORUZ”
Turizm Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu adına konuşan Emre Caka da işçilerin yanında olduklarını belirtti.
Caka, çalışanların fazla bir talepte bulunmadığını, yalnızca emeklerinin karşılığı olan ücretleri ve adaleti istediklerini söyledi.
Sendikanın, işçilerin maaşlarını alana kadar eylemlerin sürdürüleceğini belirten Caka, diğer turizm çalışanlarına da dayanışma çağrısında bulundu.
“PARAMIZI ALMADAN GİTMEYECEĞİZ”
İşçiler, aylardır bekledikleri ücretlerinin bir an önce ödenmesini isterken, alacakları ödeninceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.
Turizm sezonunda çalışan ancak sezon sonunda maaşlarını alamadıklarını belirten emekçiler, “Hakkımızı istiyoruz” diyerek işveren tarafından ödeme yapılmasını bekliyor.
Kent TV'nin haberinde ayrıca aynı şirket grubunun Bodrum'da dört otelinin bulunduğu ve çalışanların diğer tesislerde de benzer sorunların yaşandığını ileri sürdüğü aktarıldı.
İşçilerin eylem ve basın açıklamasına Türkiye İşçi Partisi İlçe Başkanı Nermin Güleş ve parti üyeleri destek verdi.