Bodrum’da Fırtına Kabusu: Tekneler Battı, Ağaçlar Devrildi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan şiddetli lodos hayatı felç etti. Şiddetli lodos nedeniyle çok sayıda tekne battı, bazı tekneler karaya sürüklendi. İlçe genelinde ağaçlar devrilirken, vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Feribot seferleri dün olduğu gibi bugünde yapılamadı
Gece saatlerinden itibaren etkisini artıran fırtına, Bodrum’un birçok koyunda büyük hasara yol açtı. Liman ve marinalarda bağlı bulunan amatör ve balıkçı tekneleri, dalgaların etkisiyle battı veya sürüklenerek birbirine çarptı. Bazı tekneler kıyıya vururken, maddi hasarın büyük olduğu belirtildi. Dün olduğu gibi bugünde Bodrum -Datça, Datça- Bodrum, Bodrum İstanköy, İstanköy -Bodrum feribot seferleri yapılamadı.
Ağaçlar Devrildi, Yollar Kapandı
Fırtına karada da etkisini gösterdi. İlçe merkezinde ve mahallelerde çok sayıda ağaç devrildi, bazı yollar geçici olarak trafiğe kapandı. Devrilen ağaçlar nedeniyle park halindeki araçlar zarar gördü. Belediyeye bağlı ekipler, yolları açmak ve tehlike oluşturan ağaçları kaldırmak için yoğun mesai harcadı. Bodrum'Da yarından itibaren hafta sonu yağış beklendiği açıklandı.
Ekipler Teyakkuzda
Bodrum Belediyesi, itfaiye ve zabıta ekipleri, olası olumsuzluklara karşı gece boyunca sahada görev yaptı. Yetkililer, vatandaşları denize açılmamaları ve fırtına süresince dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Fırtınanın Etkisi Sürüyor
Meteoroloji yetkilileri, fırtınanın zaman zaman etkisini artırabileceğini belirterek, özellikle kıyı kesimlerinde yaşayanların tedbirli olmasını istedi. Hasar tespit çalışmalarının fırtınanın etkisini kaybetmesinin ardından başlatılacağı öğrenildi.





