Bodrum Acı Ot Festivali Başladı
Bodrum’un doğası, mutfağı ve kültürel mirasını bir araya getiren Bodrum Acı Ot Festivali, bu yıl 7. kez kapılarını açtı.
Festivalin ilk günü yağışlı havaya rağmen alanda yoğun katılım dikkat çekti. Bodrum’un dört bir yanından gelen ziyaretçiler, hem yöresel lezzetleri deneyimledi hem de etkinliklere büyük ilgi gösterdi.
Yaklaşık 300 standın yer aldığı festivalde; acı ot, baldıran, deli kenker, turpotu, tilkişen ve ada marulu gibi Bodrum’a özgü otlar ön plana çıktı. Ziyaretçiler ayrıca Deli Kenker Dolması, Külür, Çetimek Pidesi, Havanda İncir, Mart Mantarı Kavurması ve Labada Dolması gibi geleneksel lezzetleri tatma fırsatı buldu.
Festivalin ilk gününde hem ana sahnede hem de mutfak etkinliklerinde dolu dolu bir program gerçekleştirildi. Misgibi Mutfak Ana Sahne’de gün; Ortakent Muhtarı Hürriyet Gergin ve ekibinin zeybek gösterisiyle başladı. Ardından Kadir Akay ve zurna ekibi, Karya Çiçekleri halk oyunları grubu ve farklı yaş gruplarından dans ekipleri sahne aldı.
Gastronomi tarafında ise Ahmet Çetin ve Diyetisyen Sude Öğütçü’nün “Bodrum tadında lezzetler” sunumu, Şef Mustafa Girgin ve Şef Damla Demirtaş’ın yöresel tarifleri ile Master Chef Özkan Akan’ın deniz mahsullü mücver sunumu ilgi gördü.
Günün ilerleyen saatlerinde Kos Adası’ndan katılan şefler Kadri Memiş ve Reşat Yetişkin, Bodrum otlarıyla hazırlanan özel tariflerini ziyaretçilerle buluşturdu.
Satsuma Mutfak Küçük Sahne’de ise Bodrum Turgutreis Turizm Meslek Lisesi’nden Orhan Aydoğan’ın yöresel yemek sunumu, Gastro Yatch Aşçılar Derneği’nin gösterileri ve yerel halk oyunları performansları gün boyunca devam etti.
Festival kapsamında sevilen sanatçı Suzan Kardeş, 29 Mart Pazar günü saat 17.30’da sahne alacak. Festivalin finalinde gerçekleşecek konserin yoğun katılımla gerçekleşmesi bekleniyor.





