Bugun...



Yalıkavak’ta marina-otel ÇED toplantısında korsan imza gerginliği

Muğla'nın Bodrum ilçesine yapılması planlanan marina ve otel için yapılması gereken ÇED toplantısı öncesi "Korsan imzalı dilekçe" toplandığını belirten çevrecilerle yetkililer arasında sert tartışma çıktı. Toplantıya gelenlerden bir grup korsan imzalı dilekçeyi yırttı. Bodrumlu STK'lılar ve çevre örgütleri pandemi nedeniyle toplantının yapılamayacağını belirterek itiraz etti, alkışlı protestoda bulunan grup toplantıyı yaptırtmadı.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-01-2021 14:17:35 Tarih: 21-12-2020 16:33

Yalıkavak’ta marina-otel ÇED toplantısında korsan imza gerginliği

ANTERHABER ÖZEL: Muğla'nın Bodrum ilçesine yapılması planlanan marina ve otel için yapılması gereken ÇED toplantısı öncesi "Korsan imzalı dilekçe" toplandığını belirten çevrecilerle yetkililer arasında sert tartışma çıktı. Çevrecilerden bir grup korsan dimzalı dilekçeyi yırttı. Bodrumlu STK'lılar ve çevre örgütleri pandemi nedeniyle toplantının yapılamayacağını belirterek itiraz etti, toplantıyı yaptırtmadı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’nde Akdeniz foklarının barınma yavrulama ve yaşama alanı olan Tilkicik Koyu’nda Kızılada Yönetim Otelcilik Turizm ve İnşaat Yatırım A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Kızılada Yat Limanı ve Otel Projesi ile ilgili toplantı bugün düzenlenmek istendi. 

 

 

PANDEMİ NEDENİYLE İMZA TOPLAYARAK TOPLANTININ İPTALİNİ İSTEDİLER

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımücısı Selda Gürbüz başkanlığında Yalıkavak Mahallesi'ndeki bir otelin restoran bölümünde düzenleneceği açıklanan ÇED Halkın Bilgilendirme Toplantısına Bodrum kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, çevrecilerin hukuk danışmanı Mehmet Çilsal, Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, Milarlar Odası Bodrum Şube Temsilcisi Gamze Türk siyasi parti temsilcileri ve STK üyeleri geldi. 

Toplantı başlamadan önce toplantının Pandemi kuralları nedeniyle yapılamayacağını ve ertelenmesini talep ettiklerini belirten bir dilekçe hazırlayan Bodrum kent konseyi Başkanı Arif Yılmaz'ın dilekçesini yaklaşık 80 kişi imzalayarak Müdür Yardımcısı Gürbüz'e verdi ve toplantının iptali istedi.

 

 

 

KORSAN İMZALI DİLEKÇE İDDASI ORTAYA ÇIKINCA  ORTALIK KARIŞTI

 

2-3 kişilik bir grubun elinde 50 imzalı bir dilekçe ile gelerek toplantının yapılmasını isteyip ısrar etmeleri üzerine, çevreciler sert tepki göstererek imzaların başka kişiler tarafından başka yerde atıldığını iddia ederek  dilekçeleri alıp yırttı. Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan "Şok içerisindeyiz toplantı yapılsın diye korsan dilekçe yazıp işçilerine 50'ye yakın imza attırmışlar hazır getirmişler oysaki burada zaten 150 kişi yok, olanlarında yüzde 95'i pandemi nedeni ile toplantının yapılmasını istemiyor, bunu düzenleyenler hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diyerek sert tepki gösterdi.

 

 

TOPLANTI YAPILMAK İSTENİNCE ALKIŞLI PROTESTO BAŞLADI

 

Çevre ve Şehircilik İl müdür Yardımcısı Selda Gürbüz'ün "Madem sizler bigilenmek istemiyorsunuz toplantıya katılmak istemiyorsunuz ozaman toplantıyı isteyenlerle yaparız " sözleri üzerine gerginlik iyice arttı. Toplantı düzenlenmesini önlemek için çevreciler ve STK temsilcileri alkışlı protestoda bulundu.

Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz konuşmaya müdahale ederek "Biz burada bilgilenmek istemiyoru demedik, sadece pandemi nedeniyle toplantınını sağlıksız koşularda yapılamayacağını birçok STK temsilcisinin ve halkın gelemediğini belirten dilekçemizi verdik. Bigilenmek konusu ayrı bir konu , sadece toplantının ertelenmesini istedik, bu nedenle konunun çarpıtılması, insanların bilgilenmek istemiyormuş izlenimi verilmesi doğru değil, tutanağı bu şekilde tutun ve imzalayalım" diye konuştu. Yılmaz'ın tepkisi alkışlarla destek buldu.

Toplantıyı düzenleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri , pandemi koşullarının uygun olmaması nedeni ile toplantının ertelendiğini belirten tutuanağı tuttu. Toplantıya gelenler sessizce otelden ayrıldı.

 

 

 

 

Projede yer alacaklar:

 

Proje alanında kıyı sahasında ve geri sahada hali hazır durumda

6 Adet Konaklama Alanı (Geri Sahada)

Yeme İçme Alanı (Geri Sahada)

Havuz Alanı (Geri Sahada)

Arıtma Tesisi (Geri Sahada)

Jeneratör Alanı (Geri Sahada)

Ahşap İskele-1 (Kıyı Alanında)

Ahşap İskele-2 (Kıyı Alanında)

Yer almaktadır.

 

Kızılada Yat Limanı (Otel Dahil) Projesi kapsamında ise ana ünite olarak

Kazıklı Dalgakıran

Su İçi Beton Rıhtım

4 Adet Ahşap İskele (2 Adeti Alanda Mevcut),

Otel (64 Odalı)

Otopark Alanı

Yeme-İçme Alanı (Alanda Mevcut),

Yüzme Havuzu (Alanda Mevcut),

Atık Kabul Tesisi

Yönetim Binası

6 Adet Kabana

Yer alması planlanmaktadır

 

***Proje alanının geri sahasını oluşturan 592 ada 1 sayılı parselin tapu alanı 10.468,15 m2 ‘dir.  üç çıpalı yat limanı olarak planlanmaktadır. kıyı kenar çizgisinin deniz tarafından planlanan toplam yapı alanı 2.238,00 m2’dir. Bu bağlamda toplam proje alanı 12.706,15 m2’dir.

 

 

***Kızılada Yat Limanı (Otel Dahil) Projesi kapsamında 2.238,00 m2 deniz alanı kazanımı bulunmaktadır.

 

 

***Projesi’nin arazi hazırlık ve inşaat aşamasının 2 yıl içerisinde tamamlanması, ekonomik ömrünün ise 30 yıl olması planlanmıştır

 

 

***Kızılada Yat Limanı (Otel Dahil) Projesi farklı boy ve özellikte 50 adet yat (limanı

aynı anda kullanabilecek şekilde), ilave 4 adet yat (yaz aylarında) olmak üzere toplam 54

adet tekne/yata hizmet verecek şekilde projelendirilmiştir.

 

***Otelin planlandığı alanda mevcut durumda inşası tamamlanmış 6 adet konaklama

alanı bulunmaktadır. Konaklama alanlarının her biri 250 m2 alana sahiptir.

 

 

***Konaklama alanlarının inşasına 2018 yılı Aralık ayında başlanmış olup 2019 yılı

Mayıs ayında inşası tamamlanmıştır. Konaklama yapıları izinsiz yapılmış olup İmar Barışı

kapsamında gerekli başvurular yapılarak yapı kullanım izinleri alınmıştır. Bu konaklama

alanları ÇED aşaması sonrasında yıkımı planlanmakta olup yerine otel inşası

gerçekleştirilecektir.

 

***Proje alanında mevcut durumda 2 adet güneşlenme yüzme amacı ile inşası

tamamlanmış ahşap iskele bulunmaktadır. Bu yapılar izinsiz yapılmış olup İmar Barışı

kapsamında gerekli başvurular yapılarak yapı kullanım izinleri alınmıştır.

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

Belma Nurışık / 08-01-2021 21:19:00

ÇED tıolantılarının göstermelik olduğunu dünya, alem biliyor. Ama burada kendileri kendi kurdukları ÇED tuzağına düşmüşler. Bodrumlu çevrecileri tebrik ediyorum.

Nazan Yılmaz / 22-12-2020 06:33:00

Son derece doğru ve onurlu bir karşı çıkıştı yapılan.Bundan sonrada bunun peşini bırakmaya niyetimiz yok.Umarım bu duruşumuz diğer pandemi fırsatçısı rantiyecilere de ders olur.Onlara mesajımız şudur."Sakın bir daha denemeyiniz.Gene durduracağız."Teşerkkürler BODRUM



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI