RUS OTRADA’DAN “KALİNKA’DAN UZUN İNCE BİR YOLA” MUHTEŞEM KONSER

Rus yatılı kız okulu öğrencilerinden oluşan koro; Marmaris’te, Rusların sembol şarkısı Kalinka ile başladıkları konseri muhteşem bir final yaparak, ünlü ozanımız Aşık Veysel’in  “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsüyle tamamladılar.

RUS OTRADA’DAN “KALİNKA’DAN UZUN İNCE BİR YOLA” MUHTEŞEM KONSER
RUS OTRADA’DAN “KALİNKA’DAN UZUN İNCE BİR YOLA” MUHTEŞEM KONSER

Marmaris ‘deki bir otelde Türk Bayrağı fonlu sahnede, gerçekleşen konserde; Rusya’nın Aziz Nikola Çernoostrov Manastırı bünyesindeki kız yatılı okulunun öğrencilerinden oluşan Otrada Vokal ve Koreografi Topluluğu; Avrupa ve Rus bestecilerinin koro eserlerinden geleneksel kilise ilahilerine, Rus halk şarkılarından etkileyici halk danslarına uzanan zengin bir seçki sunarak, Marmaris tatilinde bulunan Rus turistleri büyüledi.


Etkinlik Koordinatörü Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Doç. Dr. Aleksandr Sotniçenko konser sonrası verdiği bilgide; “Kutsal Aziz Nikola Çernoostrov Manastırı bünyesindeki kız yatılı okulunun öğrencilerinden oluşan Otrada Vokal ve Koreografi Topluluğu; Yunanistan, Endonezya, İtalya, İspanya, Avusturya, Almanya, Fransa, İsrail, Venedik ve Ankara başta olmak üzere birçok ülkede sahne aldı. Rusya Federasyonu Kültür Bakanlığı himayesinde Rus kültürünü uluslararası platformlarda başarıyla temsil eden Otrada Topluluğunun repertuvarı, Avrupa ve Rus bestecilerinin koro eserlerinden geleneksel kilise ilahilerine, Rus halk şarkılarından etkileyici halk danslarına uzanıyor.” dedi.