Bugun...



Kent Konseyi’nin Belediye Başkanı’ndan çektikleri nedir dediler, tepki verdiler

Kent Konseyi üyesi Hüseyin Yorulmaz yazılı açıklama yaparak Milas belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP ilçe başkanı Tüze Çetinkaya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-05-2022 22:40:06 Tarih: 19-05-2022 22:35

Kent Konseyi’nin Belediye Başkanı’ndan çektikleri nedir dediler, tepki verdiler

Yorulmaz’ın açıklamaları aşağıdaki gibidir:

 

Osmanlı‘dan kalma bir söz vardır çok bilinir “Hiç bir başarı cezasız kalmaz” diye. Bu da öyle bir şey. Sen kalk memleketin en önemli sorunlarından birine parmak bas ve bir zeytin mitingi düzenle. 1,5 milyon kişiye sosyal medyada ulaş ve yüz binlerce kişiden etkileşim al. Köylere, mahallelere afiş, pankart as, broşür dağıt.

 

KENT KONSEYİ GÜNAH KEÇİSİ OLDU

Yapılan kara propagandaya ve fiziki engellemelere rağmen, 2500 ila 3000 kişiyi alana topla. Daha da güzeli hedef yönetmeliğin iptal edilmesini sağla. Sonra da 250-300 kişilik bir grup, farklı bir konudan dolayı belediye başkanını protesto etti diye, bunun faturası sana çıkarılsın. Bu kadar da olmaz deyin ama oldu. GÜNAH KEÇİSİ MİLAS KENT KONSEYİ oldu.

 

Önce her şeyi yerli yerine bir oturtalım.

 

Öncelikle Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yardımcısı Mehmet Ateş ve CHP ilçe başkanı Tüze Çetinkaya’nın açıklamaları yanlış temellere oturmakta ve doğru olmayan bilgiler içermektedir.

1. Miting alanına protesto pankartları sokulmamıştır.

2. Protesto eden grupla Kent Konseyi ve alt komitelerinin hiç bir organik bağı yoktur.

3. Başkanın protesto edilme sebebi Miiting konusu değil, Bargilya daki kötü yapılaşma projesidir.

4. Protestoları önlemek Kent Konseyi nin görev sorumluluğunda hiç değildir.

 

 

5. Protesto etmek (eğer isterse) vatandaşın en temel demokratik haklarından biridir. Protestonun muhatapları da (varsa) demokratik olgunluklarını göstermek için bu iyi bir fırsattır. Başkan yardımcısı Mehmet Ateş in yaptığı gibi, hakaret dolu sözlerle protestocuların üzerine CHP Gençlik Kollarına üyesi gençlerle birlikte yürümek değildir.

6. CHP Gençlik Kolları üzerinde neden görevli önlüğü yok sorusunun muhatabı CHP ilçe başkanı Tüze Çetinkaya dır. Çünkü Miting komitesinda görevli herkes önlüklerini kendi yaptırdı. Sayın Ateş de bunu gayet iyi biliyor zaten.

7. Miting öncesinde protesto duyumu alındığı, whatsup gurubunda dile getirilmiş ve konu tartışılmış olup. Miting günü sabahı da komitenin yaptığı toplantıda, protesto duyumu alındığı bilgisi toplantıda bulunan Mehmet Ateş e söylenmiştir. Yani, Sayın Tokat teknik olarak, protesto edileceğini zaten bilmektedir.

8. CHP ilçe Başkanı Tüze Çetinkaya nın tehdit dolu ifadeler içeren açıklamasını, son derece yanlış ve talihsiz buluyorum.

9. Kent konseyleri ve alt komiteleri 5393 sayılı belediye kanununa dayanılarak çıkarılan 08.10. 2016 tarihli 26313 sayılı resmi gazetede yayımlanan yönetmeliğe oluşmaktadır. Belediye nin bir birimi, organı değildir. Aldıkları ve alacakları kararlarda bağımsızdırlar. Hiç bir yerden talimat almazlar. Belediyelerin Kent Konseylerinin faaliyet giderlerini karşılamaları zaten yasal bir zorunluluktur. Yani lütuf değil görevdir.

10. Beğenmediklerini, tüm emekleri ve başarıları hiçe sayarak, demokratik olmayan usüllerle göndermeye, silmeye çalışmak, mobing yapmak vb. Akp ve yardakçılarının sıkça kullandıkları faşizane yöntemlerdir. Bu yaklaşım CHP li bir belediye başkanına yakışmamıştır. Bu anlayış Milas siyasetine huzur getirmez.

11. Herkesin takkesini önüne alıp düşünmesi gerekir. İlgililere ithaf olunur. Saygılarımla…




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI