Bugun...



Meteorologlar ciddi uyardı: Yarın çamur yağacak

Yunan meteorologlar yarından itibaren Afrika üzerinden gelen toz bulutlarının sağanak yağışlarla birlikte Ege ve Akdeniz’e çamur halinde düşeceğini belirterek uyarılarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 22-04-2024 17:01

Meteorologlar ciddi uyardı: Yarın çamur yağacak

Yunanistan’ daki hava tahmin kurumları Alpha ve weather2Go.gr’nin meteorologu Giorgos Tsatrafillias tarafından yapılan açıklamada  atmosferdeki Afrika tozu konsantrasyonuyla ilgili olarak “Atmosferdeki Afrika tozu konsantrasyonları yarın Salı günü, özellikle Yunanistan'ın batı ve kuzey kesimlerinde ve Çarşamba günü Ege'de çok yüksek olacak. Bu miktarlar, mutlaka önlem alınması gereken hassas sağlık gruplarına zorluk yaşatabilir” denildi.

YARIN EGE’YE TOZ VE ÇAMUR SAĞANAKLARI GELİYOR

meteo.gr / Atina Ulusal Gözlemevi'nin prognostik verilerine göre 23 nisan Salı günü, görüş mesafesini kısıtlayacak çok yüksek toz konsantrasyonlarının yanı sıra , ağırlıklı olarak ülkenin kuzeyi ve batısında çamur sağanaklarının oluşması bekleniyor. 4 Nisan  Çarşamba günü ise rüzgarların batıya dönmesi, Ege ve Oniki Ada'daki tozun sınırlanmasına ve doğuya doğru kademeli olarak kaldırılmasına neden olacak” denildi.

 

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI