Bugun...



Bodrum ve Milas köylerindeki çocukların denizle buluşma sevinci

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçesi kırsalında yaşayan ve bugün kadar denizle buluşma olanağı bulamayan çocuklar Deniz ve Çocuk Projesi ile denizle buluştu.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-05-2023 01:23:00 Tarih: 10-05-2023 01:19

 Bodrum ve Milas köylerindeki çocukların denizle buluşma sevinci

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı kırsal Kısırlar Köyü ve tarafındaki mahllelerde yaşayan ve bugüne kadar deniz görmeyen 22 çocuk Mavi Ege Denizi Rotary Kulübü ve Yalıkavak Yelken Kulübü iş birliği ile hazırlanan Deniz ve Çocuk Projesi kapsamında Yalıkavak Mahallesi’nde denizle buluştu. Proje kapsamında  22 ortaokul öğrencisi yelkende kulübünde yelkenli teknelere bindiler, kullanmayı öğrendiler. Çocuklar Bodrum Deniz Müzesini ziyaret etti  deniz kültürüne yakınlaşmaları sağlandı ve  müzede bulunan eserler ile ilgili bilgi verildi.

Kulüp Başknı Şule Kürer Deniz ve Çocuk Projesi’nin  kıyıya yakın olan ancak deniz ile buluşamamış çocukları denizle buluşma projesi olduğunu belirterek  Amacımız “Yöremiz çocuklarının  deniz kültürünü tanıyıp, meslek olarak seçme olanaklarını ekleyerek Yalıkavak Yelken Kulübü ile iş birliği yapıp, çocukları denizle ve yelkenle buluşturmak” dedi.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI