Bugun...


Bu yumruk turiste ve turizme çoktan indi, farkında değiliz…
Tarih: 09-09-2020 17:17:43 Güncelleme: 09-09-2020 17:30:43 + -


Bodrum’da dolmuşlardan birisi, hangisi olduğu önemli değil. Şoför turistlerle kavga ediyor, yumruğunu sıkıyor vurdu vuracak, bir adım ötesi bıçağını veya silahını çekecek.

facebook-paylas
Tarih: 09-09-2020 17:17

Bu yumruk turiste ve turizme çoktan indi, farkında değiliz…

Tabiiki bu şoför değil ama bir gün bir başkası. Bu kin bu nefret, üç turist gelsin diye onlarca tanıtım yapıp hatta döneri ayranı 365 TL: ye kadar satıyor, tanıtımın dibini yaptık diye övünüyoruz. Bir yerde tanıtım bir yerde yumruk. Ne oluyor. YUMRUK KALKIYOR. Kime kalkıyor, turiste vatandaşa, peki bu şoför ve esnaf turizmci kimden ekmik yiyor. Yumruğu kaldırdığı turistten vatandaştan. BİR GARİPLİK BİR ÇİRKİNLİK YOKMU ? Yok tabiiki. Unutulup gidecek bu olay, bu olaylar olacak büyük olayların ön habercisi sadece.

 

NE YAZIK Kİ TURİZM KENTİNDE TURİZMİN GELDİĞİ GETİRİLDİĞİ NOKTA İŞTE BU.

 

Bir tek bu olaydan birşeymi olur, bu münferit diyebilirsiniz.  Sahil işgalleri iskeleler böyle başlamadı mı ? tek tek, iki iki, üçer üçer, o yaptı ben salakmıyım, hem kumsal benim önüm değilmi, restoranı açkım yola yayıldıkça yayıldım, kim ne dedi ? Yolda yürüyecek YOL kaldırımda yürüyecek KALDIRIM kalmadı. Ne olacak şimdi? Emin olun hiçbirşey olmayacak, Çünkü bir kere uçuruma gitmeye başladığınız an uçuruma gidiyorsunuz demektir. (Yaşar Anter)

 

Dün gece vatandaşların yaşadığı olayı paylaşalım en iyisi yorumu siz yapın.

 

TURİSTE KALKAN YUMRUK.. BREH BREHH. ALMASAN O 5 TL. Yİ ÖLÜRMÜSÜN BE ADAM....

Melike Mete, başından geçenleri ve yaşadıklarını video ya kaydetti, düşünceleri paylaştı.

 

Merhaba ,

Böyle bir olaya şahit olduğum için üzüntümü size anlatmam imkansiź

Dün gece (07.09.2020) saat 22.15 de otogardan kalkan , Bitez dolmuşuna bindim. Arkamdan,yabanci turist çift ve bebek arabasında çocuklari ile bindi. Dolmuş soförune 10 TL iki kisilik para uzattılar (nakit para yasak ama hadi neyse) şöför bebek arabası icinde para istedi , kadın bir 5 TL daha uzattı. Söfor ısrarla , 4 kisilik para istiyor yani bir 5tl daha , ama turist lisan sorunundan anlayamıyor. Bir kisi yardımcı olak için ceviri yapmaya çalısiyor . Tam o sıra , şöför çıldırdi "ÇAKALLAR DEFOLUN İNIN ARABAMDAN , ANLAMAMAZLIKTAN GELİYOR ŞEREFSIŹ, DEFOLLL , İN İN , " diye avaz avaz bağıriyor , parayı kadin uzatmışti , neye uğradığıni şaşırdi. Şoför koltuğundan arkasıni dönerek ayaga kaltı elleriyle kadını ittirmeye çalışıyor ve defolun şerefsizler diye bağırıyor,.Ben hemen mudahale ettim, "siz ne yapiyorsunuz , sakin olun , 5 lira daha verdi ne istiyorsunuz o anlamıyor sakin olun , bakın kadın korktu sizden "falan diye, o anda yan dolmusun soforu geldi "abi dur ayıp napıyosun , dur sakin ol "diye . Turister indi . Baska bir turist çift kadin kokudan ağlıyor , onlarda indi , bu hala avaz avaz aşsagıya inlere bağirmaya devam ediyor. Size o an ki durumun korkunçlugunu anlatmam imkansız. Aşşagıda kadınlar ağlıyor , polis ariyorlar. Videoya çekmeyi sonradan akıl ettim.

Simdi , turist neler anlatacak Türkiye insanı için heryerde.Ben bu olayın peşini birakmayacağim. Bizim çolugumuz çocuğumuz da o saatte dolmuşa biniyor. Bu nasıl bir zihniyet.

Video da yumruğunu nasıl sıktığına da dikkat edelim.

En etkili ,Nereye şikayet edilecekse araştırıyorum.

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI