Bugun...



Begonvil kadın kooperatifinden kız çocuklarının eğitimine anlamlı destek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 2013 yılında kurulan Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile ÇYDD Bodrum Şubesi arasında imzalanan protokol ile Bodrumlu kadınların kooperatifte ürettikleri el emeği göz nuru eşyaların satışından el edilecek gelirin kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunacağı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 01-02-2023 10:59

Begonvil kadın kooperatifinden kız çocuklarının eğitimine anlamlı destek

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’nde kurulan Begonvil Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, geçtiğimiz yıl  Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın (KEDV) “Kadın Kooperatifleri Kapasite Geliştirme Destek Fonu’na “Geleneğimiz Geleceğimiz Olsun Geleneksel Muğla Dokumalarını Geleceğe Taşıyoruz Projesi” ile başvurarak mali destek aldı. Bu destek ile %100 pamuk ipliği satın alarak Kooperatifin Turgutreis’te bulunan BodrumEpik® Geleneksel Dokuma Atölyesi’nde Muğla Dokumaları üretimine başladı.

 

KOOPERATİF ÜRÜNLERİ KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNE DESTEK OLACAK

“Geleneğimiz Geleceğimiz Olsun Geleneksel Muğla Dokumalarını Geleceğe Taşıyoruz Projesi” kapsamında üretilen ürünlerin satışlarından elde edilecek gelirin ÇYDD Bodrum Şubesi bünyesinde eğitim gören kz çocuklarına katkıda bulunmak amacıyla değerlendirilmesi için Begonvil Kadın Kooperatifi ile ÇYDD projenin uygulanmasından aktarılacak destek için İşbirliği Sözleşmesi ÇYDD Bodrum Şubesi merkezinde Dernek Başkanı Meral Saraçbaşı  ile Kooperatif Başkanı Funda Akçalı, Başkan Yardımcısı Fulya Arıkan, Yönetim Kurulu Üyesi Berrin Akdere arasında imzalandı. İmzada Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Gülhan KARATAY ve Ülker TÜRKER hazır bulundular.

 

 

ÜRETİME KATILAN KADINLARIN EMEKLERİ EĞİTİME KATKI VERECEK

Kooperatif Başkanı Akçalı yaptığı açıklamada  “Aynı zamanda bu proje ile Bodrum’da yaşayan kadınların eğitimlerle meslek sahibi olmalarını, üretime katılarak ekonomik kazanç elde etmelerini sağlayacak. Bu proje ile üretime katılan kadınlar emekleri ile kazanç elde ederken, ürünlerin satışından elde edilecek gelirle kız çocuklarının okumaları için katkı sağlanmış olacak” dedi.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI