Bugun...



Begonvil Kadın Üretim Kooperatifi Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği'ne ortak oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde faaliyet göster Begonvil kadın Girişimi Üretimi İşletme Kooperatifi’nin Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği’ne ortak olduğu açıklandı. Kooperatif Delegesi Fulya Arıkan “Kadınların işsizliğe karşı mücadele etmesini kadının sosyal hayat içinde giderek daha çok görünmesini sağlayan kadın emeğinin ve kadın gücünün görünür olduğu kadın kooperatiflerinin güçlenerek büyümesi ülke refahında en önemli kilometre taşlarından biri olacaktı” dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 02-07-2022 14:11:46 Tarih: 02-07-2022 14:06

Begonvil Kadın Üretim Kooperatifi Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği'ne ortak oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’nde faaliyet gösteren Begonvil Kadın Girişimi Üretimi Kooperatifi delegeleri Fulya Arıkan ve Muazzez Yanık İstanbul’da Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) toplantı salonunda gerçekleşen Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği’nin 7. Olağan Genel Kurulu’na ve atölye çalışmalarına katıldı.

 

KADIN KOOPERATİFLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ BÜYÜYOR

Türkiye genelinden üreten ve üretken 20 Kadın Kooperatifi temsilcilerinin katıldığı ve yeni dönem yönetim kurulu üyelerinin seçildiği Genel Kurul sonrasında yapılan toplantılarda ve atölye çalışmalarında dayanışmanın ve örgütlenmenin önemi bir kez daha vurgulandı.

Kooperatif temsilcilerinin kooperatiflerini tanıttıkları ve kuruluş hikayelerini anlattıkları bölüm iller ve bölgeler değişse de kadın hikayelerinin aynı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

 

 

KADINLARIN İŞSİZLİĞE KARŞI MÜCADELE ETMESİNİ SAĞLIYORUZ

Yeni dönemde Simurg’un ve Kadın Kooperatiflerinin kurumsal kapasitelerinin artırılması iletişim, işbirliği ve ortaklıkların artırılarak kooperatiflerin güçlendirilmesi  karar alma süreçlerini etkileyerek kooperatiflerin ortak sorunlarının çözümü için savunuculuk faaliyetlerinin daha aktif ve geniş katılımla yapılması kararları alındığını belirten Fulya Arıkan yaptığı açıklamada “Kadınların işsizliğe karşı mücadele etmesini kadının sosyal hayat içinde giderek daha çok görünmesini sağlayan  kadın emeğinin ve kadın gücünün görünür olduğu kadın kooperatiflerinin güçlenerek büyümesi ülke refahında en önemli kilometre taşlarından biri olacaktır. Bu nedenle bizde Bodrumlu kadınlar kooperatifi olarak birliğe ortak olduk” diye konuştu.

 

 




Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKTÜEL Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI