Bugun...



65 yaş üstünü “Taşıma krizi” böyle çözüldü

65 yaş üstü vatandaşlarını ücretsiz taşıma krizi belediyenin aldığı karar ile çözüldü. 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşıma sorunları ve şoförlerin ekonomik mağduriyetleri gidermek için şoförlerin ücretsiz taşıma maliyetleri Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

facebook-paylas
Tarih: 31-10-2023 15:35

65 yaş üstünü “Taşıma krizi” böyle çözüldü

Muğla ili ve ilçelerindez son günlerde şoför esnafının “Özel Halk Otobüslerini ücretsiz kullanan 65 yaş üstü yolcuların yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıyacak, diğer günler ücretsiz taşıma yapmayacak" kararı alması üzerine ülke genelinde şoförler ve vatandaşlar arasında büyük sorunlara yol açtı.

 

Aradaki Ücret Farkını Büyükşehir Belediyesi Ödeyecek

Şoför esnafının ücretsiz biniş için yapılan ödemenin yetersiz olduğu, vatandaşların ise toplu taşıma araçları ile ücretsiz seyahat etmede büyük sorunlar yaşadığı gerekçeleriyle başlatılan çalışmadaz hem şoför esnafının hem de vatandaşların mağdur olmaması için ücretsiz taşımada ortaya çıkan fark Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek. Bu şekilde hem şoför esnafının maddi kaybının önüne geçilecek hem de vatandaşlar ücretsiz taşıma hizmetinden sorunsuz olarak faydalanacak.

 

Esnaf ve vatandaş memnun kalacak

Belediyeden yapılan açıklamada “Ülkemizin birçok yerinde ücretsiz taşıma konusunda şoför esnafı ve vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. Şoför esnafımız Bakanlık tarafından yapılan ödemenin ücretsiz taşıma maliyetini karşılamadığını, vatandaşlarımız ise ücretsiz biniş konusunda çeşitli zorluklar çektiklerini bizlere ilettiler. Hayata geçirilecek karar ile birlikte elektronik ücret toplama sistemi üzerinden aldığımız biniş raporu doğrultusunda, otobüslerin ay içinde taşımış oldukları ücretsiz yolcu sayılarını tespit edeceğiz. Yaptığımız bu tespitin ardından Bakanlık tarafından yapılan ödeme düşülerek kalan miktar araç sahiplerine belediyemiz tarafından ödenecek. 1359 otobüsü kapsayan bu çalışma doğrultusunda hesaplanan hasılat üzerinden birim fiyatı doğrultusunda yapacak olduğumuz ödeme ile hem vatandaşlarımızın ücretsiz seyahat hakkını daha rahat kullanmalarını sağlayacağız hem de şoför esnafımızın maddi kayıplarını telafi ederek ülkemiz için örnek bir projeyi hayata geçireceğiz" ifadelerine yer verildi.

 




Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI