Bugun...



5 dönümlük zeytin tarlasında tek bir ağaç bırakmadılar, böyle ucuz katliam görülmedi, ağaç başı 1003TL. ceza

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 500- 1000 yıllık zeytin ağaçlarının bulunduğu 5 dönümlük tarlada ağaçların iş makineleri ile sökülerek katledilmesine Bodrumlular sert tepki göster. Çevreciler kıyımını devam ettiğini belirterek arazide inceleme yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 22-03-2024 13:10

5 dönümlük zeytin tarlasında tek bir ağaç bırakmadılar, böyle ucuz katliam görülmedi, ağaç başı 1003TL. ceza

Genç çam fidanlarının kesildiğini de gören MUÇEP (Muğla Çevre Platformu) üyesi Güney Şirin “Bunları durduracak hiçbir güç yok mu? Taş ve hafriyat alanını genişletmek veya ev yapmak için böyle bir kıyım olur mu? Bin yaşındaki bir zeytin ağacını kesmenin cezasının 1003 TL. olduğunu duyduk şoke olduk. Verilen cezalar caydırıcı olmadıkça gözümüzün önünde bu katliamlar devam eder” diye konuştu. Sözcü kameraları doğa ve çevre katliamını görüntüledi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Gölköy Mahallesi Kızılağaç Mevkii’nde ki 5 dönümlük tarla içerisindeki 500 ile 1000 arasındak 30’a yakın zeytin ağacının iş makineleri ile kökünden katledilmesi vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

 

KOCA TARLADA TEK BİR AĞAÇ KALMAMIŞ

Tarlada katliamın devam ettiği ihbarını alan MUÇEP ve Bodrum Kent Konseyi Ekoloji ve Çevre Grubu üyeleri arsada inceleme yaptı. Yapılan incelemede yaklaşık bin yaşındaki zeytinlerin kökünden kesilerek odun yapıldığı bazı genç çam fidanlarının da katledildiği ve arsada tek bir ağacın kalmadığı görüldü. Sözcü kameraları arazide ki doğa katliamını görüntüledi.

ANIT ZEYTİN KATLİAMINA KOMİK CEZA 1003 TL.

Muçep (Muğla Çevre Platformu) üyesi Güney Şirin yaptığı açıklamada arazideki tüm ağaçların kesme nedeninini yandaki taş ve hafriyat alanını genişletmek veya ev yapmak olabileceğini belirterek “Nedeni ne olursa olsun yüzlerce yıllık anıt zeytin ağaçlarını kesmenin cezasının sadece 1003 TL: olduğunu öğrendik şoke olduk. Bu cezalarla caydırıcılık olur mu? Teşvik gibi bir şey. Sadece ağacın odunu 30 bin TL: eder. Bodrum’da rant uğruna devam eden çevre ve doğa katliamlarını durduracak hiçbir güç yok mu” diye konuştu.

RANT AMAÇLI ÇEVRE VE DOĞA KATLİAMLARINDA NEREYE KOŞACAĞIMIZ ŞAŞIRDIK

Tarım ve İlçe müdürlüğü ile savcılığın soruşturma açtığı olayla ilgili açıklama yapan Bodrum Kent Konseyi Ekoloji ve Çevre Grubu üyesi Mir Bahattin Demir ise “Yine herkesin gözü önünde turistik bir mahallede çam ormanlarının ortasındaki zeytinlik alanda katliam yaptılar. Çevre gönüllüleri olarak rant amaçlı bu tür saldırıları önlemek için hangi birine koşacağımızı şaşırdık. Rant uğruna ne yasa ne kanunu tanıyorlar. 4 gün içinde 5 dönümlük tarlayı katlettiler” ifadelerini kullandı.

 

 

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI