Bugun...


Ortaca Belediyesi’ nin çağdaş ve modern barınağı görenleri hayran bırakıyor
Tarih: 29-10-2020 13:36:13 Güncelleme: 29-10-2020 13:36:13 + -


Muğla’nın Ortaca ilçesinde belediye tarafından hazırlanan hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi ve faaliyetleri hayvanseverlerin büyük ilgisini çekiyor. Hayvanseverler bölgenin en iyi barınaklarından biri haline gelen tesiste verilen hizmetinde Avrupa şartlarında olduğunu belirttiler.

facebook-paylas
Tarih: 29-10-2020 13:36

Ortaca Belediyesi’ nin  çağdaş ve modern barınağı görenleri hayran bırakıyor

Belediye Başkanı Alim Uzundemir '''Sokak Hayvanları barınağı'' lafını kabul etmiyorum sokaktaki canlar Allahın bize emaneti. Onlar bu yaşamı kendileri istemedi. Sorumsuz kişiler yüzünden sokaklara düşen itilen kakılan bir hayvan gördüğümde içim parçalanıyor.'' Dedi. Ortaca Belediyesi’ ne ait, rehabilitasyon merkezi, Veteriner hekiminden sağlık ekibine kurtarma ekibine kadar ciddi derecede tecrübeli bir personele sahip.

Yapılan açıklamada bir çok ameliyatların yapılabildiği merkezde kısa süre içerisinde yüzlerce hayvan sokaklardan kurtarılıp tedavileri yapılıp sahiplendirme yönünde de başarı sağlayarak bölgede iddialı bir kurum olma yolunda hızla ilerlediği belirtildi.

Yapılan açıklamada “Belediyemiz tarafından rehabilite edilmek üzere geçici rehabilitasyon ve bakımevinde tedavi altına alınan kedi ve köpekler rehabilite edilerek sahiplendirilmeye devam ediliyor. Sokak hayvanları (kedi ve köpek) tedavileri yapılmak üzere barınağa götürülüyor. Burada tedavileri yapılan, kısırlaştırılıp aşılanan kedi ve köpekler hayvan severler tarafından sahipleniliyor.

Ortaca Belediyesi Veterinerlik Sağlık Hizmetleri birimi 1 yıl içinde 135 kedi ve köpek yeni yuvalarına uğurlandı. Ayrıca bunun yanı sıra bin 2370 ihbar çözüme kavuşturulurken, 1700parazit ilacı, kuduz aşısı uygulandı ve 1830 ameliyat operasyonu gerçekleştirildi. Yıl boyunca ve pandemi sürecinde sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmeleri için mama ve yiyecekler ilçenin muhtelif yerlerinde oluşturulan beslenme noktalarına bırakarak onların yemek ihtiyaçları da karşılanıyor.

 

 

 

 




Editör: Melis Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI