Bugun...



Yunanistan Ege’deki adalara bu tank savar füzeleri yerleştirecek

Yunanistan’ın Ege ve Batı Trakya’daki kara sınır ve adalara tanksavar savunmasını güçlendirmek amacıyla 150 adet tanksavar füzesi alacağı belirtildi. Yunanistan silahlı kuvvetlerinin TOW 2B Aero RF tanksavar füzelerinin alımı için 15 Milyon Euro ayırdığı açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 24-03-2024 18:14

Yunanistan Ege’deki adalara bu tank savar füzeleri yerleştirecek

Yunanistan’ın Genelkurmay Başkanlığı’nın yapılan son toplantısında Batı Trakya’daki Dedeağaç (EVros) ili sınırları içerisinde yer alan Meriç Nehri ‘Ndeki Türkiye ile sınır bölgesinde piyadeleri güçlendirmek amacıyla 150 adet 150 TOW 2B Aero RF (BGM-71F-3-RF) tank savar füzesi alınacağı belirtildi.

4500 metre menzilli tank savar füzelerinin maliyetinin 15 Milyon Euro’yu bulduğu ve yeni sürüm füzelerin, kablosuz ve şifreli kontrole izin verdiği, özellikle zorlu arazilerde parazite karşı dayanıklılık ve daha fazla kullanım kolaylığı sağladığı belirtildi.

EGE ADALARINA YERLEŞTİRİLECEK

Protothema gazetesinin bugün okuyucularına duyurduğu haberde  füzelerin deniz hedeflerine karşı da etkili bir şekilde kullanılması için Ege adalarının savunmalarında kullanılacağı ve buralara konuşlandırılacağı açıklandı.

Yunanistan ordusunun hali hazırda M901 ITV araçları tarafından taşınan 360 adet teknolojisi yükseltilmiş TOW 2 bulunduğu açıklandı.

 

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI