Bugun...


Gülsin Onay: Bugün notalarımda Atatürk ve Cumhuriyet var
Tarih: 29-10-2020 16:07:48 Güncelleme: 29-10-2020 16:07:48 + -


Yılın büyük bir bölümünü Bodrum’da geçiren dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay bugün özel olarak çaldığı Türk Marşı ile Türkiye ve İngiltere’ deki Türk vatandaşlarına mesaj verdi. Onay “Bugün notamda Atatürk ve Cumhuriyet var” diye konuştu., Türk Marşı’nı çaldı.

facebook-paylas
Tarih: 29-10-2020 16:07

Gülsin Onay: Bugün notalarımda Atatürk ve Cumhuriyet var

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ancak İngiliz profesör eşi Tony Scholl ile şu anda Ankara’da bulunan ve yılın önemli bölümünü İngiltere’de geçiren ünlü devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay Cumhuriyet’in 97. Yılı kutlamaları nedeniyle Birleşik Krallık’taki Türkiye’nin Londra  Büyükelçisi  Ümit Yalçın‘ın isteği üzerine İngiltere’deki online kutlamalara çaldığı Türk Marşı ile katıldı.

 

 

İNGİLTERE’DEKİ TÜRK TOPLUMUNA MESAJ GÖNDERDİ

 

Onay,  Wolfgang Amadeus Mozart K.331 sonatın son bölümü “Türk Marşı” nı çalarak Büyükelçi Yalçın ile paylaştı. Yalçın, İngiltere'deki Türk toplumu arasında online düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Onay'ın çaldığı müziği ve sanatçının yayınladığı “Birleşik Krallık’taki Türk toplumunun değerli üyeleri, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Ben de Londra Büyükelçiliğimizin milli gün programına Wolfgang Amadeus Mozart’ın Türk Marşıyla katkıda bulunmak istiyorum. Bu vesileyle, İngiltere’deki Türk toplumunun Cumhuriyet Bayramını sevgi ve saygıyla kutluyorum.’’ mesajını paylaştı. Ünlü sanatçının paylaşımı kısa sürede büyük ilgi gördü.

 

HAYRANLARI  İÇİNDE TÜRK MARŞINI ÇALDI. BUGÜN NOTALARIMDA ATATÜRK VE CUMHURİYET VAR, DEDİ

 

Onay bugün anterhaber.com ve hayranları içinde  özel olarak kamera karşısına geçti. Onay piyanosunu Türk bayrağı ile donattı, yanına Atatürk fotoğrafını koydu. Onay “Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, Coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’mızın 97. Yılında Atatürk’ü şükranla, büyük bir saygı, özlem ve sevgiyle anıyorum. Bugün notalarımda Atatürk ve Cumhuriyet var” diye konuştu ve Türk Marşı’nı çaldı.

 

 



HABER VİDEOSU





Editör: Yaşar Anter



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI