Bugun...



Yer altı çöp konteynırları yerleştirilmeye başlandı

Bodrum Belediyesi tarafından çöpün yarattığı kötü koku ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmayı sağlayan yer altı çöp konteynır sistemini ilk olarak Kumbahçe Mahallesi'nde hayata geçirdi.

facebook-paylas
Tarih: 19-04-2021 09:26

Yer altı çöp konteynırları yerleştirilmeye başlandı

Kumbahçe Mahallesi'ne yerleştirilen yer altı konteynırlarının kentin çok çöp üreten site, otel gibi yerlerde de uygulanacağını belirtildi. Yer üstünde sadece ayak pedalı ile çöp atma bacasının bulunduğu yer altı çöp konteynırın bir tanesi 3500 litrelik çöp toplama hacmine sahip, sensör takip sistemi ile izlenerek dolan çöp çok amaçlı çöp toplama aracı ile alınacak.İlçe genelinde, modern atık toplama sistemi ile 250 noktada bulunan yeni nesil çöp konteynırlarına takılan sensörler ile dolan çöplerin takibi yapılırken, yapılan bu uygulamalarla yine yeni nesil çöp konteynırları gibi yeraltı çöp konteynır sistemiyle de ekonomik anlamda tasarruf sağlanacak.

Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Aras “Akıllı kent yönetim sistemlerinden olan yer altı çöp konteynırları önümüzdeki günlerde kentin çok çöp üreten site, otel gibi yerlere yerleştirileceğini” söyledi.

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI