Bugun...



Yahudi Mezarlığı ve Yahudi Sinagogu projeleri hazırlanacak

Yahudi Mezarlığı ve Yahudi Sinagogu Projeleri’nin hazırlanması için çalışmalara başlandığı belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 09-08-2022 16:43

Yahudi Mezarlığı ve Yahudi Sinagogu projeleri hazırlanacak

Milas Belediyesi tarafından planlanan Yahudi Mezarlığı ve Hoca Bedrettin Mahallesi Yahudi Sinagogu projeleri Milas Belediye Başkanı CHP’li Muhammet Tokat’ı ziyaret eden  Yüksek Mimar Rubi Asa ve Robert Berk arasında görüşme gerçekleştirildi. Ziyaretee Belediye Başkan Yardımcıları Halil Mutlu, Mehmet Ateş, Özel Kalem Müdürü H. Arda Varol, Fen İşleri Müdürü Okan Koban, İmar ve Şehircilik Müdürü Tolga Ay ve Milas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Birimi Arkeolog üyesi İsmail Ernur Öztekin’de katıldı.

 

 

TARİHSEL AÇIDAN ZENGİN BİR KÜLTÜRE SAHİBİZ

İlçe olarak tarihsel açılan zengin bir mirasa sahip olduklarını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat,  ilçede restorasyon çalışmasına ihtiyacı olan, çalışmaları tamamlanan ve proje aşamasında olan yapılar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Önceki dönemlerde Yahudi vatandaşların yaşadığı ve Yahudi mahallesi olarak bilinen caddelerde sokak sağlıklaştırması yapılarak görsel zenginliğin sağlanabileceğini ifade eden Başkan Tokat, Milas’ın geçmişte farklı kültür ve inanıştan insanların barış içinde yaşadığı bir kent olduğunu belirterek, Yahudi Mezarlığı ve Hoca Bedrettin Mahallesi Yahudi Sinagogu projeleri üzerinde çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

 

 

PROJELER BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Kabulü için Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a teşekkür eden Yüksek Mimar Rubi Asa, Yahudi Mezarlığı ve Hoca Bedrettin Mahallesi Yahudi Sinagogu projelerinin büyük önem arz ettiğini belirterek, ellerinden gelen desteği verip iş birliği içinde olacaklarını ifade etti.

 

 

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÜLTÜR SANAT Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI