Ula Sarımsak Festivali İçin Geri Sayım Başladı
Muğla’nın Ula ilçesinde geleneksel hale gelen Sarımsak Festivali, bu yıl da renkli etkinliklerle vatandaşları buluşturmaya hazırlanıyor. Ula Belediyesi tarafından düzenlenen festival, 13-14 Haziran 2026 tarihlerinde Ula Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek.
Muğla’nın Ula ilçesinde geleneksel hale gelen Sarımsak Festivali, bu yıl da renkli etkinliklerle vatandaşları buluşturmaya hazırlanıyor. Ula Belediyesi tarafından düzenlenen festival, 13-14 Haziran 2026 tarihlerinde Ula Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek.
İki gün sürecek festival boyunca yerel üreticiler ürünlerini sergileme fırsatı bulurken, kültürel etkinlikler, yarışmalar, konserler ve çocuk aktiviteleriyle ilçede festival coşkusu yaşanacak.
İlk Gün Kortej ve Yarışmalarla Başlayacak
Festivalin ilk günü olan 13 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’te Kızılğaç Mahallesi’nde gerçekleştirilecek sarımsak sökme etkinliğiyle başlayacak program, saat 15.30’da düzenlenecek festival kortejiyle devam edecek.
Günün ilerleyen saatlerinde En İyi Sarımsak Üreticisi Yarışması, Bisiklet Denge Yarışması, Sarımsak Güzeli Yarışması ve Sarımsak Soyma Yarışması gerçekleştirilecek. Saat 20.30’da ise “Ula Sarımsağı Geçmişi ve Geleceği” konulu panel düzenlenecek. Festivalin ilk günü saat 21.30’da başlayacak konserle sona erecek.
İkinci Gün Yöresel Lezzetler ve Spor Etkinlikleri Ön Planda
Festivalin ikinci günü olan 14 Haziran Pazar günü el sanatları ve yöresel ürün stantları vatandaşların ziyaretine açılacak. Saat 14.00’te Ula Mutfağı Sarımsaklı Tarifler Yemek Yarışması düzenlenirken, gün boyunca çeşitli yarışmalar ve gösteriler gerçekleştirilecek.
Menteşe Belediyesi Ritim Grubu’nun sahne alacağı festivalde ayrıca uzun mesafe bisiklet yarışı da yapılacak. Festival, saat 21.00’de düzenlenecek konserle sona erecek.
Tüm Halk Davetli
Ula’nın önemli tarımsal değerlerinden biri olan sarımsağın tanıtımına katkı sağlamayı amaçlayan festivalde, üreticiler ile vatandaşların bir araya gelmesi hedefleniyor. Organizasyon komitesi tarafından yapılan davette, iki gün boyunca sürecek etkinliklere tüm vatandaşların katılım göstermesi istendi.





