Bugun...



Ukrayna’daki savaşın acısı Marmaris’te yaşanıyor

Buchalı 16 yaşındaki Daria Belieava: “Ruslar arkadaşlarımı kaçırarak, canlı kalkan olarak kullandılar ve Belarus’a götürdüler. Yaşadığıma hala inanamıyorum!..

facebook-paylas
Güncelleme: 17-04-2022 13:30:55 Tarih: 17-04-2022 13:24

Ukrayna’daki savaşın acısı Marmaris’te yaşanıyor

Rus askerlerinin Ukrayna’nın kuzeyindeki Kiev bölgesinde bulunan Bucha’dan 30 Mart’ta geri çekildiği ama çekilmeden önce sivil halka yönelik katliam yaptığı iddiaları dünya kamuoyunu meşgul ederken,  Rusya’nın Ukrayna’ya  24 Şubat’ta başlattığı saldırıyla başlayan ve  ikinci ayında  halen devam eden savaşın acı yansıması, Marmaris’te ortaya çıktı. Marmaris’te bulunan Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği desteğiyle savaş ortamından Marmaris’e getirilen 36 çocuk ve 11 yetişkin arasında bulunan 16 yaşındaki Daria Belieava’nın açıklamaları, savaşın acı ve dramatik insanı boyutunu ortaya çıkardı.

Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği’nce Marmaris Atatürk Meydanı’nda 5. Kez yapılan “Savaşa Hayır!..” mitinginde Marmaris’te yerleşik yaşayan Nataliia Selin Yıldırım’ın tercümanlığında özellikle Ukraynalı çocuk ve gençler adına açıklama yapan ve Bucha’dan Marmaris’e getirilen 16 yaşındaki Daria Belieava Türkiye ve Türk Halkı’na teşekkür ettiği açıklamasında “ 16 yaşındayım. Bucha’lıyım. Bucha’da okula gidiyordum. Fakat şimdi Bucha yok oldu Rus ordusu bütün şehri mahvetti, okulumu bombaladılar hiçbir şey kalmadı. Okul arkadaşlarım kayboldu. Nerede oldukları belli değil! Canlı mı, ölü mü bilinmiyor. Bazı arkadaşlarımı Rus askerleri önlerinde canlı kalkan olarak kullanıp Belarus a götürmüşler. Öğretmenlerim, arkadaşlarım ölmüş, Ruslar öldürmüş. Şu an canlı olduğuma inanamıyorum!..  Türkiye Cumhuriyetine, halkına çok teşekkür ediyorum. Bize konut verdiler canımızı kurtarıyor, çok destek veriyor. Hepimiz bir olalım, Ukrayna’ya destek verelim. o zaman bu canavardan kurtuluruz.” dedi. 

 

 




Editör: Melis Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI