Bugun...



Abramoviç’in yatını protesto eden Ukrayna Milli takım antrenörleri konuştu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kampta bulunan ve Rus milyarder Roman Abramoviç’in dün akşam saatlerinde ilçeye gelen MY Solaris isimli yatının önüne bot ile geçerek protesto gösterisinde bulunan Ukrayna Optimist milli Takımı kafile başkanı ve antrenörü anterhaber’e konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 22-03-2022 20:08

Abramoviç’in yatını protesto eden Ukrayna Milli takım antrenörleri konuştu

ÖZEL HABER: Muğla’nın Bodrum ilçesinde nisan ayının başında düzenlenecek olan Uluslar arası Optimist Yarışması için 15 kişilik kafile ilen ilçeye gelen ve dünyaca ünlü Rus milyarder roman Abramoviç’in 140 metre uzunluğundaki ultra lüks yatı MY Solaris’in iskeleye yanaşacağı sırada önüne bot ile geçerek eylem yapan Ukrayna Optimist milli Takımı kafile Başkanı Paulo Dontsov, kafile başkanı Vieacheslav  Madonich ve takımı ziyaret eden Bodrumlu Ukraynalılar Derneği Başkanı İrina Demiroğlu protesto ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

HAZIRLIKLI BİR EYLEM DEĞİLDİ, YATI GÖRÜNCE ÜLKEMİZDE YAŞANAN VAHŞİ SALDIRILAR AKLIMIZA GELDİ

Antrenör Dontsov “Biz zaten o gün antrenmandaydık ve büyük ve dev bir yat geldiğini görünce Rus Arbamivıoç’e ait olduğunu anladık. Yanımızda zaten ülkemizin bayrakları vardı ve üzerlerine No War yazdık. Ülkemizde insanlar ölüyor, vahşiye katlediliyor, buna sessiz kalmamız mümkün değildi. Çünkü bu Rus milyarderlerinde o saldırılarda Putin ile büyük payı var. Biz savaş değil barış istiyoruz. Çok demokratik ve anlaşılabilen bir tepki gösterdik. Bu tepkiyi dünyaya Ukrayna’nın sesini duyurmak için yaptık ve asla pişman üzgün değiliz. Sporcularımızla gerçekleştirdiğimiz protestoyu Abramoviç ve Rusya fazlasıyla hak etti” diye konuştu.

 

(Fotoğraf: Yaşar Anter. Kaynak gösterilerek dahi olsa kullanılamaz)

 

SESİMİZİ DUYURDUĞUNUZ İÇİN  TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Kafile Başkanı Madonich ise “Bodrum’da çok güzel günler geçiyoruz. Daha öncede gelmiştik. Burada çok güzel ağırlanıyoruz. Dünkü eylemde ben karadan takip ediyordum, zaten antrenman için denizde olan sporcular Abramoviç’ın yatını görünce 5-10 dakikada organize olarak yatın önüne geçtiler. Amacımız sadece Ukraynalıların çektiği acıyı, yaşadığı daramı tüm dünyaya duyurmaktı. Bunuda başta yayın organı olarak  sizler en iyi şekilde duyurdunuz Yayın grubunuza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

(Fotoğraf: Yaşar Anter. Kaynak gösterilerek dahi olsa kullanılamaz)

 

Bodrum’da yaşayan dernek başkanı İrina Demiroğlu ise “15 kişilik milli takımımız çok olgun ve gerçekçi bir demokratik protestoda bulundular. Bizler yüzlerce kilometre uzaktayız ancak gönlümüz anavatanımız ile birlikte. Burada Türk dostlarımız ile birlikte mutluyuz, ülkemize yardımlar topluyoruz. Spor kafilemizin yaptığı protesto gösterisi tamamen barışa ve dünya insanlığının bir arada yaşamasına yönelik, eylemi destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

(Fotoğraf: Yaşar Anter. Kaynak gösterilerek dahi olsa kullanılamaz)

 

ÖNEMLİ NOT: TÜM FOTOĞRAFLAR YAŞAR ANTER'E AİTTİR . KAYNAK GÖSTERİLEREK DAHİ OLSA KULLANILAMAZ, KOPYALANAMAZ.




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI