Bugun...



TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya “Bakanlık yasada gerekli düzenlemeyi yapsın, acenteler rahat nefes alsın"

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya Bodrum’da acente yöneticileri ile bir araya geldi. TÜRSAB Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu belirten Bağlıkaya “Pandemiden sonra iyi bir çıkış yakaladık, yaklaşık 14 bin acentenin sorununu çözmek için gerekli tüm çalışmaları tamamladık, 2023 yılı turizmde çok daha iyi olacak. Bakanlık yasada beklenen düzenlemeyi yapsın acenteler rahat nefes alsın” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 20-11-2022 12:21

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya “Bakanlık yasada gerekli düzenlemeyi yapsın, acenteler rahat nefes alsın

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya yapılacak seçimler öncesinde yeniden aday olduğunu belirterek Bodrumlu turizmcilerle bir araya geldi. TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Arslan ve yaklaşık 60 acente yöneticisinin katıldığı toplantıda konuşan Bağlıkaya, seyahat acentelerinin çok önemli 4-5 ana sorunu olduğunu ve bununda yasalarla çözülebileceğini belirterek “Pandemi nedeniyle ile özellikle iç turizmde ciddi sıkıntılar yaşadık. Ancak bu sıkıntıları aşacak projeleri ve çözümlerini hazırladık, bunları yasalaştırarak sorunu çözeceğiz” diye konuştu. 26-27 Kasım 2022 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kongresi için son toplantıyı Bodrum’da gerçekleştirdiğini belirten Bağlıkaya “Pandemi ve ondan önceki süreçte acentelerin biriken sorunları ve sıkıntıları vardı, bunların tamamını çözmeden ayrılmak istemedik. Bu nedenle pandeminin getirdiği sıkıntılar yasalaşmasını beklediğimiz acentelerin sorunları çözecek adımları atmak için bir dönem daha adayım” dedi.

 

 

ACENTE SEKTÖRÜ İŞİNİ YAPAMAZ HALE GELDİ

Bağlıkaya açıklamasında “Bizim için önemli olan seyahat acentelerinin görevlerini herhangi bir engelleme olmadan yapabilmeleri, bunun içinde gerekli yasal düzenlemeleri yapıyoruz. Yeni dönemde, kaçak, tur transferleri uçak biletleri ile ilgili düzenlemeler yapmamız gerek, yoksa sektör işini yapamaz hale geldi” ifadelerini kullandı.

Bağlıkaya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un bakan olduğunda söz verdiği gibi seyahat acenteleri ile ilgili yasal düzenlemelerin, acentelerin isteği doğrultusunda yapılacağını söylediğini belirterek “Bakanımız bunu yerine getirmediği içinde bizde zaman zaman acentelerin bu taleplerini dile getirmek zorunda kalıyoruz. Yoksa herkes kendi işini yaparsa bizde gerginlik yaşanmasını istemeyiz. Bakanlığın acentelerin düzenlemesi ile ilgili negatif bir görüşü var bunun gerekli olmadığını söylüyor. Ancak 14 ben seyahat acentesi bunu bekliyor. Bakanlık bunu görmezden gelebilir ama biz sektörün temsilcisiyiz biz bu sıkıntıyı görmezden gelemeyiz” dedi.

 

 

2023 YILI SEZONU DAHA İYİ OLACAK

Bağlıkaya Rusya krizine rağmen beklenenden daha iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek “Rus vatandaşlarının başka ülkelere seyahat edememesi Türkiye’ye yaradı. THY’da güzel bir operasyon yaparak Rus turistleri taşıdı. Alternatif pazarlarımızda da ciddi artışlar oldu. Ancak Avrupa ölçeğine baktığımızda oldukça gerideyiz. 2023 yılında turizm sezonunun daha iyi geçeceğine inanıyoruz. Şuandan 2023’ün fuarlarına başlamadık ama rezervasyon konusunda iyi sinyaller alıyoruz” diye konuştu. Bağlıkaya, 26 Kasım 2022 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kongre'de acente yöneticilerinin 1618 sayılı yasada değişmesi istenilen kanun maddelerini oylamaya sunulacağını belirtti.

Konuşmalar sonrasında TÜRSAB Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı  Yüksel Arslan, Bağlıkaya’ya Bodrumlu engelli bireylerin yaptığı seramik tabloyu hediye etti.

 

 




Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI