Bugun...



"Türkiye, turizm ve ulaştırma alanında küresel rol modeldir"

Dünyanın önde gelen havaliman işletmecileri, havayolu şirketlerinin katılımıyla İstanbul Fuar Merkezi'nde "Routes World 2023" havacılık fuarında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakam Abdulkadir Uraloğlu, "Havayolu ulaşımı, uluslararası turizm faaliyetlerinin gelişmesinin en önemli, dinamosudur” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 21-10-2023 18:37


İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA ve Türkiye Turizm Tanıtım ye Geliştirme Ajansı (TGA) ev sahipliğinde, İstanbul'da düzenlenen "Routes World 2023" havacılık fuarına konuşan Bakan Uraloğlu şunları söyledi:

" Türkiye, turizm ve ulaştırma alanında küresel rol model. İstanbul Havalimanı dünya turizminin yeni kalbi. Hedefimiz, turizmde dünya lideri olmaktır. Türkiye coğrafi üstünlüğüyle, İstanbul Havalimanı'ndan, 4 saatlik uçuş süresiyle, yaklaşık 1,5 milyar insanın yaşadığı ve 10 trilyon dolar ticaret hacmi bulunan 67 ülkeye de ulaşabildiği bir yerdir. 

 

20 milyon turist hedefi

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da bu yılın verileriyle İstanbul'da turist sayısının 17 milyonu aştığını, 2024 yılında, bu sayının 20 milyonu aşmasını hedeflediklerini söyledi. İstanbul'daki havaalanlarının, yılda 125 milyon yolcuya hizmet edecek kapasiteye ulaştığına dikkat çeken İmamoğlu, "Bilindiği gibi, Türkiye'nin bir turizm ülkesi ve markası olarak stratejisini, bakanlığımız ve ilgili kurumlanınız yürütüyor" diyerek, İBB olarak bu sürece sorumluluklarını katıp, "Daha fazla ne yapabiliriz ve İstanbul'umuzu dünyanın en çok ziyaret edilen üç kentinden birisini yapabiliriz" diye çalıştıklarını söyledi.




Kaynak: Turizm Gazetesi

Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI