Bugun...



TİP Bodrum İlçe Teşkilatı: Gökçebel’de yine oldu bitti ile karşı karşıyayız

Türkiye İşçi Partisi Bodrum İlçe Teşkilatı ÇEÖD olumlu raporları alınmadan başlanan Gökçebel marina inşaatı hakkında açıklama yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 21-03-2024 11:50

TİP Bodrum İlçe Teşkilatı: Gökçebel’de yine oldu bitti ile karşı karşıyayız

Yapılan açıklamada, Bodrum’un Gökçebel Mahallesinde Tilkicik Koyu'nda ÇED süreci devam etmesine rağmen yapımına başlanan marina, otel ve konut projesine dair TMMOB'nin dün gerçekleştirdiği açıklamaya desteğimizi bildiririz, denildi.

Konuyla ilgili Türkiye İşçi Partisi Bodrum İlçe Örgütü'nün açıklamasını aşağıda bilginize sunarız:

"Gökçebel mahallesinde oldu bittiye getirilmeye çalışılan bir inşaat örneğiyle daha karşı karşıyayız.

Nesli tükenmekte olan akdeniz fokunun yaşam alanı olan Tilkicik Koyunda, zengin villa sahipleri lüks yatlarına rahatça binebilsin diye yapılan yat limanı projesine bölge halkı yıllardır itiraz ediyor. Buna rağmen henüz ÇED raporu dahi tamamlanmadan başlayan çalışmalar nedeniyle şimdiden ekolojik flora ve fauna yok olma noktasına gelmiştir.Üstelik bütüncül olarak değerlendirilmesi gerekirken, ÇED kapsamı dışında bırakılan parsellere Bodrum Belediyesi tarafından ruhsat verilerek projenin kılıfına uydurulmasına göz yumulmuş ve Bodrum’un doğal güzelliğine bir kez daha ihanet edilmiştir.Bu vesileyle açık ve net olarak belirtmek isteriz: Koylarımızı ranta ve talana açan her projenin karşısında duracağız!Bu tarz girişimlerin karşısında doğadan ve insandan yana yapılan tüm itirazları destekliyoruz. Herkesi talanın takipçisi olmaya ve ilgili kuruluşları bu yanlıştan bir an önce dönmeye çağırıyoruz."

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI