Bugun...



Osman Gürün “Akyaka’nın betonlaşmasına izin vermeyeceğiz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Akyaka’nın özel proje alanları adı altında betonlaştırılacağını belirterek “İktidarın İstanbul için söylediği ‘Biz bu şehre ihanet ettik’ pişmanlığını kendilerine tekrar yaşatmayacağız. Muğla'mızı koruyan değil, ranta açan kararların karşısındayız. ” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 15-02-2021 09:27

Osman Gürün “Akyaka’nın betonlaşmasına izin vermeyeceğiz”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Gökova Körfezi’nde sit değişikliği yaparak turizm cennetini imara açmak ve betonlaştırmak istemesine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün sert çıktı.

Körfezin yapılaşmaya açılmasına karış dava açtıklarını ve direneceklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’ li Osman Gürün, “Bu plan bu haliyle Akyaka’yı bırakın korumayı, denize sıfır bir şekilde özel proje alanları ile betonlaştıracak gibi gözüküyor. İktidarın İstanbul için söylediği ‘Biz bu şehre ihanet ettik’ pişmanlığını kendilerine tekrar yaşatmayacağız” dedi.

 

 

SİT DEĞİŞİKLİKLERİNE KARŞI DAVA AÇTIK

 

Ülkemizin sahip olduğu bu eşsiz güzelliklere Ankara’da alınan bazı kararlarla dokunulmak isteniyor. Gökova Körfezimizde yapılmak istenen sit değişikliklerine karşı davamızı açtık, mücadelemiz sürüyor. Bakanlık bizlerden bazı konularda görüş istiyor ama görüşlerimizin tam karşıtı kararlar alınarak uygulanmaya çalışılıyor. Muğlamızı koruyan değil, ranta açan kararların karşısındayız. Yapılan planlama ile özel proje alanları, yat limanı, 154 hektar alanın yeniden planlanması gibi ucu açık ama kesin hükümleri kapsamayan bir planlama yapılmış. Yat limanı denilerek hangi büyüklükte bir limanın düşünüldüğü, bu yatların bağlandığı alanın güzeller güzeli Azmak’a vereceği zararın hesaba katılmadığını görmekteyiz. Ayrıca harita üzerinde özel proje alanı 1-2 diye belirtilen sanki sipariş bir bölgeye neyin yapılacağı plan içerisine gizlenmiş. Belirsiz, güvensiz, kıyı kanuna aykırı düzenlemelerin olduğu, yerel yönetimlerin elini kolunu bağlayan, alt ve üstyapılarını bizim yaptığımız, yapacağımız alanlar için neyin düşünüldüğünü bilmediğimiz bir koruma planı” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’ NİN EN BÜYÜK YEREL TOHUM MERKEZİNİ KURDUK

 

Gürün açıklamasının devamında ise “2020 yılında sadece ilimizde değil 81 ile yerel tohum desteklemesi ücretsiz olarak yapıldı. 2021 yılı şubat ayı itibarıyla da yerel tohum dağıtımı için talepler toplandı ve dağıtıma başladık. Tarımsal laboratuvarlar kuruyoruz. Tarımsal amaçlı toprak, yaprak ve su analizleri yapılıyor hem üreticimiz toprağını tanıyor hem de proje kapsamında ilimizin toprak haritası oluşturuluyor. Zeytinyağı analizleri ve duyusal tadımları yapılıyor. Ata tohumlarımız test ediliyor ve gelecek nesillere bırakabilmek için laboratuvarda donduruluyor” ifadelerini kullandı.

 




Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI