Bugun...



Orman içine yapılacak TOKİ’de “ÇED Gerekli Değil” Kararı

Muğla’nın Milas ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından her yıl 100 bin konut projesi kapsamında “Kentsel Yerleşik Alan” ve “Orman Alanları” sınırları içerisinde 546 Adet Konut, 4 Kapıcı Dairesi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi projesi için ÇED gerekli değil kararı verildiği ortaya çıktı.

facebook-paylas
Tarih: 13-05-2023 11:33

Orman içine yapılacak TOKİ’de “ÇED Gerekli Değil” Kararı

Muğla’nın Milas ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından her yıl 100 bin konut projesi kapsamında “Kentsel Yerleşik Alan” ve “Orman Alanları” sınırları içerisinde 546 Adet Konut, 4 Kapıcı Dairesi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi projesi için ÇED gerekli değil kararı verildiği ortaya çıktı.Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafınca, İsmetpaşa Mahallesi Mevkiinde 260/1269, Ada/Parsel sınırları içerisinde 546 Adet Konut, 4 Kapıcı Dairesi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi projesinin yapılması planlandı.

Proje kapsamında 27 adet blok, 2+1’den 3+1’e değişen 546 adet konut, 4 adet kapıcı dairesi, inşaatı ve çevre düzenlenmesi yapılacak.


ORMAN ALANI SINIRLARI İÇERİSİNDE
Proje alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda “Kentsel Yerleşik Alan” ve “Orman Alanları” sınırları içerisinde bulunuyor. ÇED alanı 79 bin 432,57 metrekare olarak belirlendi.
ÇED Gerekli Değildir Kararına takiben, projenin uygulanmasına başlanmadan önce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gerekli izinlerin alınacağı, alınmadan faaliyete başlanılmayacağı, proje alanında ağaçların kesilmesi durumunda ilgili Orman Bölge Müdürlüklerinden uygun görüş ve izinler alınacağı ifadelerine yer verildi.




Kaynak: Umut Milas

Editör: Yaşar Anter




Etiketler : MİLAS TOKİ ÇED

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI